TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Adana'da yavru sazan balığı üretimi başladı

Adana'da, Tarım ve Orman Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü'nün desteğiyle yürütülen yeni üretim sezonunda, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Su Ürünleri Üretim İstasyonu'nda yavru sazan balıklarının üretimi başladı.

Haber Giriş Tarihi: 26.04.2024 11:04
Haber Güncellenme Tarihi: 26.04.2024 11:04
Kaynak: SARE ALİYE AKÇAY
Adana'da yavru sazan balığı üretimi başladı

Adana İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Su Ürünleri Üretim İstasyonunda, yeni balık yetiştirme sezonunun başlangıcı olarak anaç balıklardan sağım gerçekleştirildi. Tarım ve Orman Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü'nün kontrolü altında olan istasyonda, yavru sazan balıklarının üretimi için çalışmalar başladı.

Adana İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Nuri Kökçüoğlu, sağım işlemine katılarak yeni üretim sezonunun hedeflerini açıkladı. Kökçüoğlu, bu sezon 10 milyon yavru sazan balığı üretmeyi amaçladıklarını belirtti. Geçen yıl elde ettikleri başarıyı bu yıl da sürdürmeyi hedeflediklerini vurgulayan Kökçüoğlu, üretimin Türkiye genelindeki farklı su ürünleri üretim istasyonlarında gerçekleştiğini ifade etti.

İstasyonda yer alan farklı büyüklükteki 19 yavru ve anaç balık havuzunun yanı sıra 32 adet beton nakliye havuzunda sağım işlemi gerçekleştirildi. Teknik personellerce yapılan işlemler sonrasında elde edilen balık yumurtaları, dölleme işleminden geçirildi. Yumurtalardan çıkan larva balıklar özenle bakımları yapıldıktan sonra büyümeleri için mini havuzlara alındılar ve daha sonra göl ve göletlere salınmak üzere çevre illere gönderildiler.

yavru sazan balığı

Kaynak: SARE ALİYE AKÇAY

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.