TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Adana Emniyet Müdürlüğü'nden trafik bilinçlendirme tatbikatı

Adana Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Atatürk Parkı'nda gerçekleştirdikleri kaza tatbikatıyla vatandaşları bilinçlendirirken, kazaların gerçek yüzünü gösterdi.

Haber Giriş Tarihi: 06.05.2024 21:51
Haber Güncellenme Tarihi: 06.05.2024 21:51
Kaynak: İHA
Adana Emniyet Müdürlüğü'nden trafik bilinçlendirme tatbikatı

Adana Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, Atatürk Parkı'nda vatandaşları bilinçlendirmek amacıyla gerçekleştirdikleri kaza tatbikatıyla dikkatleri üzerlerine çekti. Tatbikatta, bir trafik kazası sahnelendi ve olayın gerçekmiş gibi izlenmesi sağlandı.

adana il emniyet müdürlüğü

Tatbikatta, araç sürücüsünün kazanın ardından aracın ön camından fırlayarak yerde ağır yaralı bir şekilde uzandığı canlandırıldı. Aynı zamanda, sürücünün yan koltuğunda oturan kişi ise başını aracın açılan hava yastığına yaslayarak gelecek yardımı bekledi. Tatbikatı gören vatandaşlar, kazayı gerçek sanarak 112'yi arayarak yetkililere bildirdi. Olay yerine gelen ekipler, araç içindeki yaralıları kurtarırken, sedyeye alınarak ambulansa götürülen sürücünün müdahalesi canlandırıldı.

adana il emniyet müdürlüğü

Tatbikatın ardından, vatandaşlara trafik kurallarının anlatıldığı broşürler dağıtılarak uyarılarda bulunuldu. Adana Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdür Vekili Emniyet Amiri Mustafa Çuhadar, gerçekleştirilen tatbikatın amacının vatandaşları trafik kurallarına uyma konusunda bilinçlendirmek olduğunu belirtti. Çuhadar, Türkiye'de her yıl binlerce ölümlü ve yaralanmalı kazanın meydana geldiğini ve bu tatbikatla bu tür acı olayların nasıl önlenebileceğini göstermeyi amaçladıklarını dile getirdi.

Tatbikatta rol alan Niyazi Gültekin Demir ise vatandaşlara trafik kurallarına uymaları gerektiğini vurgulayarak, kurallara dikkat edilmezse kazaların nasıl sonuçlar doğurabileceğini göstermek için oyunculuk yaptığını ifade etti. Vatandaşlar da tatbikatı ilgiyle takip ederek, kazalarda nasıl hareket etmeleri gerektiği konusunda bilinçlendiler. Bu tatbikatın, gerçek bir kaza anında yapılması gerekenleri görmelerine yardımcı olduğunu belirttiler.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.