TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Adana huzurun ve güvenliğin kenti olacak 

Adana Valisi Vali Yavuz Selim Köşger, 'ruhsatsız silah taşıyan herkesin tutuklu yargılanması' uygulaması ile güvenlik birimlerinin titiz çalışmaları sayesinde suç oranlarında büyük düşüş olduğunu belirterek, "Adana huzurun ve güvenliğin kenti olacak" dedi. 

Haber Giriş Tarihi: 20.02.2024 14:44
Haber Güncellenme Tarihi: 20.02.2024 14:44
Kaynak: Haber Merkezi
Adana huzurun ve güvenliğin kenti olacak 

Adana Valisi Vali Yavuz Selim Köşger, ilimizde 23 Ekim 2023 tarihinden bu yana hayata geçirilen “ruhsatsız silah taşıyan herkesin tutuklu yargılanması” uygulaması ile güvenlik birimlerinin titiz çalışmaları sayesinde, suç oranlarında büyük düşüş olduğunu belirterek, "Adana huzurun ve güvenliğin kenti olacak" dedi. 

Bireysel silahlanmanın önüne geçerek suçu önlemek amacıyla Türkiye’de ilk kez uygulanan “ruhsatsız silah taşıyan herkesin tutuklu yargılanması” kararı ile Adana’nın huzur ve asayişinde önemli ölçüde katkı sağlandığı gözlemlendi.

Vali Yavuz Selim Köşger, İl Asayiş Toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada, Adana’da 2023 yılında bir önceki yıla göre yaşanan düşüşe dikkat çekti. 

İçişleri Bakanlığı koordinesinde Adana İl Emniyet Müdürlüğü ve Cumhuriyet Başsavcılığı'nca 'ruhsatsız silah taşıyan herkesin tutuklu yargılanması' yönünde alınan karar doğrultunda 23 Ekim’den bu yana 119 günlük veriler hakkında bilgiler veren Vali Köşger, “Kentimizin asayişinin sağlanması noktasında ilimizde çok ciddi bir karara imza attık. Bu kararın uygulandığı tarihten itibaren yansıyan suç oranlarında azalış, bu konuda gerçekten ne derece doğru bir karar alındığını bizlere gösteriyor. 23 Ekim (119 gün öncesi) öncesi verilere baktığımızda ateşli silah kullanılarak öldürülen kişi sayısı 43 kişi iken 23 Ekim sonrasında 13 kişiye düşmüştür. Ateşli silah kullanmak suretiyle kasten adam öldürme oranlarında 23 Ekim sonrasına (119 gün sonrasına) baktığımızda % 69,8 düşüş yaşandığını görüyoruz. Ateşli silah kullanmak suretiyle kasten yaralama olaylarında da çok ciddi düşüş olduğuna değinen Vali Köşger, “Yine 23 Ekim öncesi verilere baktığımızda ateşli silah kullanılarak yaralanan kişi sayısı 340 kişiden 23 Ekim sonrasında 188 kişiye düşmüş, yani % 44 oranında gerilemiştir.“ dedi.

VALİ KÖŞGER: GÖREVE GELDİĞİMİZ İLK ANDAN İTİBAREN ADANA'NIN 7/24 GÜVENLE YAŞANAN BİR KENT OLMASI ÇALIŞIYORUZ

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın koordinesinde ülkenin tüm vilayetlerinde büyük bir özveriyle yürütülen "Türkiye’nin Huzuru" faaliyetlerinin Adana'da da hassasiyetle uygulandığını dile getiren Vali Köşger, "Suçla mücadelede caydırıcı tedbirler alarak terör başta olmak üzere uyuşturucu, kaçakçılık ve organize suçlarla mücadelemizi tüm güvenlik güçlerimizle koordineli olarak tereddütsüz ve tavizsiz şekilde yürütüyoruz. Bu çalışmaların meyvelerini aldığımızı görmek de motivasyonumuzu arttırıyor. Her şeyden önce bu güzel kente karşı bir sorumluluğumuz var. Adana’nın tüm bu güzelliklerini gölgede bırakacak hadiseleri en aza indirmek istiyoruz. Kendine has dokusuyla ülkemizin en nadide kentlerinden Adana ve bu özel kentin insanları her şeyin en güzelini hak ediyor. Yaptığımız çalışmalar neticesinde Adana’nın üçüncü sayfa haberlerindeki konumunu değiştireceğimize yürekten inanıyorum. Çok net ve kararlılıkla söylüyorum ki Adana, huzurun ve güvenliğin kenti olacak." ifadelerine yer verdi.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.