TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Adana Kadın Koalisyonu’ndan ‘siyasal eşitlik’ çağrısı

Kadın Koalisyonu Adana Bileşenleri, yerel seçimlerden önce siyasal eşitlik için bir araya geldi.

Haber Giriş Tarihi: 21.12.2023 11:25
Haber Güncellenme Tarihi: 21.12.2023 11:25
Kaynak: CANSU ERSOY
ilkhaber-gazetesi.com
Adana Kadın Koalisyonu’ndan ‘siyasal eşitlik’ çağrısı

31 Mart 2024’te yapılacak yerel seçimler eşitlik için toplanan Kadın Koalisyonu Adana Bileşenleri, yerel seçimler için eşitlikten daha azını kabul etmeyeceklerini bildirdi.

Kadın Koalisyonu Adana Bileşenleri adına açıklamada; Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Çukurova Şube Başkanı Sibel Özgümüş, Kadına Özgürlük ve Eşitlik Derneği (KÖVED) Adana Şube Başkanı Ülkü Tolunay, Yönetim Kurulu Üyeleri Kübra Özbiçer, Kadem Doğan, Melisa Altunkanat, Kadın Adayları Destekleme Derneği (KADER) Adana Şube Başkanı Zuhal Özbelli ve Adana Kadın Dayanışma Merkezi (AKDAM) Başkanı Münira Dağ yer aldı.
2002 yılından başlayarak bu zamana kadar kadınların toplumsal, ekonomik ve siyasal yaşamın her alanına eşit katılımlarını sağlamak için mücadele verdiklerini dile getiren Kadın Koalisyonu, “Bu mücadele kapsamında, belediyelerin çalışmalarını kadın örgütleriyle izliyoruz. Gerçekleştirdiğimiz izleme çalışmaları bize gösteriyor ki; kadın örgütleri olarak sabırla, belediyelerin daha eşitlikçi politikaları hayata geçirmesi için; fon yaratımından gönüllü desteğine kadar tüm enerjimizi ortaya koyup bilgi, birikim ve ağlarımızı seferber etsek de hak ettiklerimizin çok çok gerisindeyiz” dedi.

“KÖTÜNÜN İYİSİNİ DEĞİL HAKKIMIZ OLANI İSTİYORUZ”

En büyük çabayı da toplumsal cinsiyet eşitliği perspektifi olmayan belediye yöneticilerinin bu meseleyi kavramasını sağlamak için verdiklerinin altını çizen Adana Kadın Koalisyonu, “Kötünün iyisini değil hakkımız olanı istiyoruz. İyi bir çalışma ortaklığı yakaladığımız yöneticilerin yeniden adaylaştırılması ya da olumsuz deneyimlerle karşılaştıklarımızın adaylaştırılmaması konusunda belirleyici olabileceğimiz kanallar yok.  Siyasi partilerin merkezi aday belirleme süreçlerini benimsemesi, kayyum uygulamaları ile merkezi yönetimin vesayetini sürekli olarak belediyeler üzerinde hissettirmesi bizi en temel demokratik işleyişlerden uzaklaştırırken iyi niyet temennilerinde bulunmak istemiyoruz” cümlelerini kullandı.

“EĞER EŞİTLİKTEN BAHSETMEK İSTİYORSANIZ SİZE BİR YOL HARİTASI SUNUYORUZ”

Kadınlar, tüm siyasi partilere şu çağrıda bulundu:

Kötünün iyisini değil hakkımız olanı istiyoruz. Biz sizlerin yapmadığı denetimi, yöneticilerini belirlediğiniz belediyelerde yaptık, sonuçlarını da sizinle paylaşıyoruz. Buyurun kendinizi buna göre değerlendirin. Eğer eşitlikten bahsetmek istiyorsanız size bir yol haritası sunuyoruz, alın bunu seçim programlarınızda kullanın… Eşit temsil ve eşit katılımın seçim programlarında, toplumsal cinsiyet eşitliği hedefinin somut adımlarının belediyelerinizde hayata geçmesi ve takibinin güvencesini verin! Kadınların kendi hayatlarından yola çıkarak yıllardır mücadelesini verdikleri eşit yurttaş olma talebinin somut adımlarını seçim programınızda açıklayın. Belediye yönetimlerinde kadınlar yok denecek kadar az.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.