TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Adana'da Aile Çalıştayı yapılacak

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın, ailenin korunması, güçlendirilmesi ve sosyal refahının artırılması amacıyla 81 ilde planladığı Aile Çalıştayı, yarın Adana'da da yapılacak.

Haber Giriş Tarihi: 19.09.2023 12:04
Haber Güncellenme Tarihi: 19.09.2023 12:08
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Adana'da Aile Çalıştayı yapılacak

ADANA (İLKHABER) - Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın, ailenin korunması, güçlendirilmesi ve sosyal refahının artırılması amacıyla 81 ilde planladığı Aile Çalıştayı'nın, yarın Adana'da da yapılacağı bildirildi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Adana İl Müdürlüğü organizasyonunda yapılacak çalıştay, yarın Yüreğir Kültür Merkezi’nde saat 9.00’da başlayacak.  

Adana Valisi Yavuz Selim Köşger'in de katılacağı çalıştayda, akademisyenler, sivil toplum kuruluşları ile kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri yer alacak.  

Aile ve Sosyal Hizmetler Adana İl Müdürü Nevzat Özer, "Aile Çalıştayı, Adana’daki sosyal sorunların tespiti ve çözümüyle ilgili çalışmalarımıza katkı sağlayacak. Ailelerin ekonomik ve sosyal yönden desteklenmeleri amacıyla alınabilecek ek tedbirler, yeni ailelerin kurulmasını teşvik edecek ekonomik ve sosyal desteklerin neler olması gerektiği de çalıştayda gündeme gelecek." dedi. 

Özer, şunları kaydetti: "Çalıştayda, ailenin ilişkilerini sağlam temeller üzerine kurmalarını sağlayacak unsurlar ele alınacak. Ayrıca evlilik ve aile hayatına ilişkin toplumun farkındalık düzeyini artırmaya yönelik neler yapılabileceği de istişare edilecek. Bununla birlikte afet ve acil durumlar için ailelerin bilinç ve farkındalık düzeylerini artıracak ve ailelerin iklim değişikliği konusunda tedbirli olmalarını sağlayacak hususlar da tartışılacak gündem maddeleri arasında yer alacak.

Nevzat Özer

Ailenin korunması ve güçlendirilmesinde teknolojinin bilinçli kullanımı ve teknolojik gelişme sürecinin aile lehine kullanımının sağlanmasına yönelik araçların oluşturulması, aile bireylerinin bilinçli medya kullanımına ilişkin kapasitenin artırılması ve aile dostu yapımların teşvik edilmesinin yanı sıra aile içi doğru iletişim kanallarının kullanılması da çalıştayda masaya yatırılacak.

Aile ve toplum alanında hizmet sunan her kesim ile bir araya gelerek vatandaşlarımıza daha iyi hizmet sunmayı amaçlıyoruz. Aile her şeyden önce gelir. Bu çerçevede aileyi merkeze alan vizyonu ülkemizde tanımlayacağız. Türkiye Yüzyılı için ‘Güçlü Birey, Güçlü Aile, Güçlü Türkiye’ anlayışıyla ailenin korunması ve güçlenmesi için çalışmalarımızı sürdüreceğiz.

Bakanlığımızın 81 ilde düzenleyeceği bu çalıştayın şehrimiz için hayırlı olmasını diliyorum. Sayın Bakanımız Mahinur Özdemir Göktaş’ın öncülüğünde çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Sayın Valimiz Yavuz Selim Köşger de baştan bu yana bizlere çok büyük destekler veriyor. İnşallah kendisi de çalıştayımızın açılışına katılacak. Bu vesile ile ben bütün Adanalıları da Aile Çalıştayı’na katılarak çalışmalarımıza destek vermeye davet ediyorum."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.