TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Adana’nın kuzey ilçelerini fırtına vurdu

Adana’nın kuzey ilçelerinde akşam saatlerinde etkisini arttıran sağanak yağış ve fırtına Aladağ, Feke ve Kozan ilçelerinde dere yataklarında taşkınlıklara neden olurken, suların getirdiği taşlar ile yollar ulaşıma kapandı. Bölgede ekipler yolda mahsur kalan vatandaşlar için seferber oldu.

Haber Giriş Tarihi: 26.11.2023 19:56
Haber Güncellenme Tarihi: 27.11.2023 00:07
Kaynak: İHA
Adana’nın kuzey ilçelerini fırtına vurdu

Adana’nın İmamoğlu, Kozan, Feke, Saimbeyli ve Aladağ ilçelerinde etkisini arttıran şiddetli sağanak nedeni ile dere yatakları taştı. Dağ yamaçlarından gelen sular yollarda ulaşımın aksamasına neden olurken, birçok noktada yaşanan su taşkınları nedeniyle trafikte vatandaşlar mahsur kaldı. Aladağ ilçesinde belediye ekipleri 3 iş makinesi, 2 pikap, 12 personel ile kapanan yollara müdahale ederken, bölgede şiddetli sağanak etkisini sürdürüyor.

Aladağ Belediye Başkanı Mustafa Akgedik, “Bölgemiz çok yoğun yağış alıyor. Karahan, Kışlak, Gökçeköy, Kızıldam mahallelerimizde yollarımız ulaşıma kapandı. Bölgemizde yağış devam ediyor. Herhangi bir can kaybımız yok çok şükür. Yol açma çalışmalarımız sürüyor” diyerek son durum hakkında bilgi verdi.

Öte yandan, Feke-Kozan karayolu ile Feke ilçesine bağlı Kısacıklı, Çandırlar, Ormancık, Musalar, Oruçlu, Değirmenuşağı ve Kaleyüzü mahallelerinde de su taşkınları nedeniyle ulaşımda aksamalar yaşanıyor.

Saimbeyli ilçesinde Çatak Mahallesi’nde derenin taşması ile yol ulaşıma kapanırken, bölgede yol açma çalışmaları başlatıldı.

Kozan ilçesinde Akdam, Akarca, Özbaşı mahallerinde derenin taşması ile anayol ulaşıma kapanırken, Mansurlu-Kozan yolu da kapandı. Bölgede jandarma ve belediye ekiplerinin yol açma çalışmaları sürüyor.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.