TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ahşaptan oyuncaklar yapıyor, satmak için şehir şehir geziyor

Kahramanmaraş’ın Elbistan İlçesi’nde yaşayan ve ahşaptan yaptığı oyuncakları satarak geçimini sağlayan Ahmet Yanar, ürünlerini tanıtmak için il il geziyor.

Haber Giriş Tarihi: 12.11.2023 15:58
Haber Güncellenme Tarihi: 12.11.2023 15:58
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Ahşaptan oyuncaklar yapıyor, satmak için şehir şehir geziyor

CANSU ERSOY

ADANA (İLKHABER) –Kahramanmaraş’ın Elbistan İlçesi’nde yaşayan ve ahşaptan yaptığı oyuncakları hem tanıtmak hem de satmak için şehir şehir gezen Ahmet Yanar’ın sıradaki durağı Adana oldu. Adana’da Ulu Camii çevresine küçük bir tezgah açan Yanar, “Kahramanmaraş Elbistan’da yaşıyorum. Adanalı değilim, iş için geliyorum. Birkaç gündür Adana’dayım. Belli aralıklar ile buraya geliyorum. Yaptığımız ürünleri pazarlamak, satmak için şehir şehir geziyoruz” dedi

Bu ürünlerin hepsini kendilerinin yaptığını söyleyen Yanar, “Elbistan’da kendi atölyem var orada yaptığım ürünleri geldiğimiz şehirlerde satıyorum. Gittiğim illerde de en fazla 1 hafta kalıyorum. Bir hafta sonra farklı bir şehre gidiyorum” diye ekledi.

“ELBİSTAN KÜÇÜK BİR YER”

Elbistan küçük bir yer olduğu için orada ürünlerini yeteri kadar pazarlayamadığını dile getiren Yanar, ürünleri satmak için şehir şehir dolaşmak zorunda kaldığını, ürünleri perakende şeklinde esnaflara, kooperatiflere de verdiğini kaydetti.

“BİZ BU İŞİ NORMALDE HOBİ OLARAK YAPIYORDUK, PANDEMİ DÖNEMİNDE İŞ OLARAK YAPMAYA BAŞLADIK”

Yanar, konuşmasının devamında şunları söyledi:

“Biz bu işi normalde hobi olarak yapıyorduk, pandemi döneminde iş olarak yapmaya başladık. Bizim asıl mesleğimiz pazarcılıktı. Pandemi döneminde bir kapanma yaşayınca pazarcılık işini bırakıp bu hobimizi satışa, ticarete dönüştürmeye karar verdik. Oradan yola çıkarak bu ürünleri yaptıktan sonra satmaya başladık. 3 yıldır da bu iş üzerinden ekmek yemeye devam ediyoruz.

Yaptığımız ürünlere ilgi çok fazla. Bunlar ahşap ürün olduğu için görenlerin dikkatini çekiyor ve iyi de satış yapıyoruz.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.