TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Antalya Devlet Opera ve Balesi, "Carmen" balesini sahneleyecek

Antalya Devlet Opera ve Balesi (DOB), aşk ve tutkunun, dansın büyüsüyle ihanet ve ölüme karıştığı "Carmen" balesini, kasımda iki temsil ile sanatseverlerle buluşturacak.

Haber Giriş Tarihi: 10.11.2023 12:26
Haber Güncellenme Tarihi: 10.11.2023 13:39
Kaynak: AA
Antalya Devlet Opera ve Balesi, "Carmen" balesini sahneleyecek

ANTALYA (İLKHABER) -  Antalya DOB'tan yapılan açıklamaya göre, güzelliği ve kendine olan sonsuz güveniyle erkekleri etkileme gücüne sahip olan Carmen'in hikayesi bale sahnesinde hayat buldu.

Müzik düzenlemesini Hakan Kalkan'ın yaptığı, George Bizet'in müziği ve Konstantin Uralsky'nin koreografisi ile "Carmen" 14 ve 16 Kasım'da saat 20.00'de Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde sahnelenecek.

Şef Hakan Kalkan'ın orkestrayı yönettiği ve başkemancılığı 14 Kasım'da Sibel Aydın'ın, 16 Kasım'da Demet Emen'in üstlendiği eserin dekor tasarımı Gürcan Kubilay, kostüm tasarımı Gazal Erten ve ışık tasarımı Mustafa Eski imzasını taşıyor.

Kazananın ve kaybedenin olmadığı dramatik bir aşk hikayesi olan eserde "Carmen" rolünü Iaroslava Volkova, "Don Jose" rolünü Artemii Pliusnin, "Toreador" rolünü Artur Ivanov ve "Carmen'in Karanlık Yüzü" rolünü Milina Fidan Özbek canlandıracak.

Eserin koreografi Konstantin Uralsky, bale prodüksiyonunda bu kült hikayenin ana hatlarını sanatseverlere sunmayı ve bu novellayı George Bizet'in güçlü müzikleri ile birlikte dansın diline tercüme etmeyi arzu ettiğini bildirdi.

Eserin biletleri Haşim İşcan Kültür Merkezi ve Cumhuriyet Meydanı'ndaki opera gişelerinin yanı sıra "www.biletinial.com" internet adresinden de temin edilebilecek.

Antalya Devlet Opera ve Balesi

Kaynak: AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.