TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ASM Gruplandırma elemanlarının sorunları çözüm bekliyor

Sağlık Sen Adana Şubesi tarafından Aile Sağlığı Merkezi (ASM) Gruplandırma elemanlarının sorunları ve çözüm önerileri konulu basın açıklaması yapıldı.

Haber Giriş Tarihi: 27.04.2024 15:24
Haber Güncellenme Tarihi: 27.04.2024 15:24
Kaynak: Haber Merkezi
ASM Gruplandırma elemanlarının sorunları çözüm bekliyor

Yumurtalık Aile Sağlığı Merkezi önünde açıklama yapan Sağlık Sen Adana Şube Başkanı Bekir Nennioğlu, Aile Sağlığı Merkezi (ASM) Grup elemanları sorunlarına dikkat çekti. Aile Sağlığı Merkezi, aileyi bütüncül bir şekilde değerlendiren önemli bir kurum olduğuna dikkat çeken Nennioğlu, “Ancak, çalışma şartları ve statülerimizle ilgili sorunlar nedeniyle maddi ve manevi olarak sıkıntılar çektiği ortadadır. Birlikte mücadele ederek, daha güçlü ve adil bir sistem oluşturacağımız tartışılmaz. Bugüne kadar sorunları dile getirmek için çok mücadele ettik. Sosyal medya üzerinden anket yaparak yüzlerce ASM Grup Elemanı mesai arkadaşımız, yüzlerce sorunu dile getirmiştir” dedi.

ASM Grup Elemanları Sorunları temel sorunlar ve talepleri dile getiren Nennioğlu, “İş Güvencesi Sorunu: Grup elemanlarının 4857 Sayılı İş Kanunu'na tabi olarak çalıştırılmaları, iş güvencelerini zedeliyor. Bu nedenle öncelikle iş güvencesinin sağlanması gerekmektedir. İş Tanımı Belirsizliği: Grup elemanları, iş tanımlarının belirsizliği nedeniyle istenmeyen görevlerle karşılaşmaktadır. Mesleki kodlar ve unvanlar netleştirilmelidir. Çalışma Saati ve Ücret Adaletsizliği: Grup elemanlarının çalışma saatlerinde ve ücretlerinde adaletsizlik yaşanmaktadır. Çalışma şartları eşitlenmelidir. Eş Durumu Değişikliği Hakkı Yokluğu: Grup elemanları, eş durumu değişikliği hakkından mahrum bırakılmaktadır. Bu hak güvence altına alınmalıdır.

İlkhaber Gazetesi'nden Ahmet AKDENİZ’in haberine göre; Tazminat Haklarında Sorunlar: İşten çıkarılan grup elemanları, tazminat haklarını almakta zorluk yaşamaktadır. Bu konuda net düzenlemeler yapılmalıdır. Askerlik Sonrası İşe Dönüş Hakkı Yokluğu: Erkek grup elemanları askerlik sonrası işe dönüş haklarından mahrum bırakılmaktadır. Bu hak sağlanmalıdır. Doğum İzni ve Ücretsiz İzin Hakları: Kadın grup elemanları, doğum izni sonrasında ücretsiz izin hakkından mahrum bırakılmaktadır. Bu hak eşitlenmelidir. Sosyal Haklar Eşitsizliği: Grup elemanları, diğer sağlık personellerine göre sosyal haklardan mahrum bırakılmaktadır. Bu eşitsizlik giderilmelidir.

Yıllık İzin Kullanımı ve İstirahat Raporu Zorlukları: Grup elemanları, yıllık izin kullanımında zorluklarla karşılaşmakta ve istirahat raporu alamamaktadır. Bu konuda düzenlemeler yapılmalıdır. Kadro Talebi: 5510 sayılı kanunun 4/a maddesine göre istihdam edilen ASM Grup Elemanları, emsal yargı kararlarına göre asıl işvereni Sağlık Bakanlığı kabul edilmekteyken, sigorta ettirenin kanuni düzenlemeler gereğince sorumlu hekim olması nedeniyle, ne kamu işçisi ne de taşeron işçisi olarak kabul görmemektedir. Bu sebeple, Grup Elemanlarının statüsündeki bu hukuki belirsizliğin giderilerek, asıl işvereni olan Sağlık Bakanlığı bünyesinde 657 sayılı DMK kapsamında kadro talepleri bulunmaktadır.”

Bu sorunlara çözüm bulunması, çalışma şartlarının iyileştirilmesi ve adaletin sağlanması için taleplerini ilettikleri anlatan Nennioğlu, “Ayrıca, grup elemanlarına sağlık sektöründe hak ettikleri değerin verilmesini bekliyoruz. İş hayatı için kritik bir öneme sahip olan Çalışma Meclisi 13. kez 29-30 Nisan tarihleri arasında gerçekleşecek olan toplantıda ASM gruplandırma elemanlarının sorunlarının dile getirilmesi için bizzat Memur-Sen ve Sağlık-Sen Genel Başkanına bildireceğim” ifadelerini kullandı.

Ebeleri Ziyaret Etti

Sağlık Sen yönetimi ise, Kozan Devlet Hastanesi, Adana Şehir Hastanesi, Ceyhan Devlet Hastanesi, Seyhan Devlet Hastanesi Marsa Hizmet Birimi ve 5 Ocak Devlet Hastanesi'nde, Seyhan ve Çukurova ilçelerinde görevli ebeleri ziyaret etti. Nennioğlu Ziyaretlerle ilgili verdiği bilgide, “Ebe arkadaşlarımızın özverili çalışmalarını ve fedakarlıklarını kutladık. Ebelerimiz, sadece sağlık hizmetlerini sunmakla kalmayıp aynı zamanda hastaların yanında olup onlara moral ve destek vererek insanlığa büyük bir hizmet sunuyorlar. Sizin gibi özverili ve güçlü profesyonellerle çalışmak bizim için bir ayrıcalık” şeklinde konuştu.

sağlık sen

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.