TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Atatürk Parkı’nın ortasında koca bir boşluk kaldı

Adana’da depremden sonra ağır hasar aldığı için yıkılan 75. Yıl Sanat Galerisi’nin yerine yenisinin yapılmasıyla ilgili hala bir çalışma başlatılmadı.

Haber Giriş Tarihi: 05.11.2023 12:05
Haber Güncellenme Tarihi: 05.11.2023 12:05
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Atatürk Parkı’nın ortasında koca bir boşluk kaldı

CANSU ERSOY

ADANA (İLKHABER) - Adana’da depremden sonra ağır hasar aldığı için yıkılan 75. Yıl Sanat Galerisi’nin yerine yenisinin yapılmasıyla ilgili hala bir çalışma başlatılmadı. 

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli deprem birçok ilde büyük hasar ve yıkıma yol açmış, Adana’da bu illerden biri olmuştu. Deprem sonrasında Hasar Tespit Çalışmaları yapıldı ve yıkılmasına karar verilen binalar açıklandı. Adana’nın tarihi yerlerinden sayılan ve neredeyse tün sanat etkinliklerinin düzenlendiği yer olan 75. Yıl Sanat Galerisi’nin de ağır hasarlı olduğu tespit edildi ve bina bir anda yıkıldı.

YIKIMI YAPILDI, YENİSİNE BAŞLANMADI

Atatürk Parkı içerisinde yer alan, yapımı 1948 yılında gerçekleştirilen 75. Yıl Sanat Galerisi’nin yerinde şu an büyük bir boşluk var. Uzun süre önce yıkım çalışmalarına başlanan ve yıkımı tamamlanan galerinin yerine yenisini yapmak için herhangi bir çalışmanın yapılmadığı gözlemlendi. Atatürk Parkı’nın büyük bir kısmını kaplayan boşluk için güvenlik önlemlerinin de yeterli düzeyde olmadığı görülüyor.

“ASLININ AYNISININ YAPILMASINA KARAR VERİLMİŞTİR”

Yıkılan binanın önünde Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından koyulan “75. Yıl Sanat Galerisi, restorasyonu yapılacakken depremde ağır hasar almış olması nedeniyle, Adana Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’ndan alınan izin doğrultusunda yıkılarak aslının aynısının yapılmasına karar verilmiştir” panosu bulunuyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.