TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Avuka 73 yaşında

1966 yılında başladığı gazetecilik mesleğini 57 yıldır aralıksız sürdüren Güneydoğu’nun en hızlı muhabirlerinden duayen gazeteci Adnan Avuka, 73’üncü doğum gününü ailesi ve sevenleriyle birlikte kutladı.

Haber Giriş Tarihi: 02.07.2023 19:05
Haber Güncellenme Tarihi: 03.07.2023 10:11
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Avuka 73 yaşında

MARDİN (İLKHABER) – 1966 yılında başladığı gazetecilik mesleğini 57 yıldır aralıksız sürdüren Güneydoğu’nun en hızlı muhabirlerinden duayen gazeteci Adnan Avuka, 73’üncü doğum gününü ailesi ve sevenleriyle birlikte kutladı.

Gazetecilik mesleğini yerel ve ulusal gazetelerde 57 yıldır aralıksız sürdüren Adnan Avuka, 73. doğum yılını Mardin’deki  “MERDO” Cafe’de kutladı.

Adnan Avuka’nın çocukları Serdar, Özlem, Merve torunları İrem, Birat ve Adnan  tarafından hazırlanan sürpriz  doğum günü partisine, Mardin Merkez İlçe Başkanı ve aile dostu Serdar Bağış, İstanbul’dan, İzmir’den ve Ankara’dan gelen akrabaları katıldı.

57 yıl önce Mardin’de gazetecilik mesleğine başlayan ve daha sonra Yeni Asya, Polis Gazetesi, Türk Haberler Ajansı, Hürriyet Gazetesi, Hürriyet Haber Ajansı, Doğan Haber Ajansı, Cumhuriyet Gazetesi, TRT, Hürses Gazetesi’nde önemli haberlere imza atan, Adnan Avuka bugün ise Adana’da yayımlanan İlkhaber Gazetesi’nin Mardin Temsilcisi olarak görev yaparken, Güney Hakimiyet Gazetesi ile  İzmir’de yayın yapan İlkses Gazetesi’ne de katkı sunmaya devam ediyor.

Yaptığı haberlerle ülke genelinde  takdir edilen ve girdiği yarışmalardan 75’e yakın ödül alan Adnan Avuka aynı zamanda fotoğraf sanatçısı olarak başta ABD ve Avusturya olmak üzere 10 yabancı ülkede Mardin’i tanıtan sergiler açarak Türkiye’ye turist çekmeyi başardı. Eski Turizm Bakanın Erkan Mumcu’nun elinden ödülde alan Adnan Avuka, ülkenin değişik illerinde fotoğraf sergisi açmak üzere çalışma yapıyor. Avuka’nın ayrıca Türkçe, İngilizce ve Süryanice bir kitabı da var.

Adnan Avuka gazetecilik mesleğinde en çok eğitim konusundaki haberleri ile sansosyonel haberler yaparken, bu haberlerin sonucunda da hayırsever vatandaşlar çıkan haberlerden dolayı çeşitli köylerde okul şaptırdı. Avuka, “Cahaletin bulunduğu bir yerde her zaman tehlike canları olur, onun için eğitime çok önem vermek gerekir” dedi

Öte yandan Adnan Avuka aynı zamanda  okul çağında çok iyi bir maratoncu ve hayırseverliği ile biliniyor. Halen Mardin’de gazetecilik mesleğini sürdüren Avuka biri erkek iki kızı var. Ayrıca 3 torun sahibi olan Adnan Avuka’ya İlkhaber Gazetesi olarak uzun ömürler diliyoruz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.