TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ayhan Barut; "Açlık ve yoksulluk emeklinin kaderi olamaz"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut, SGK ve Bağ-Kur emeklilerine yüzde 5 ek zam verilmesi ve en düşük emekli maaşının 10 bin liraya çıkartılması kararına sert tepki gösterdi.

Haber Giriş Tarihi: 17.01.2024 11:34
Haber Güncellenme Tarihi: 17.01.2024 11:34
Kaynak: İHA
Ayhan Barut; "Açlık ve yoksulluk emeklinin kaderi olamaz"

 Emeklilere açlık, yoksulluk ve sefalet dayatıldığını belirten Barut, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2024 senesini 'Emekliler Yılı' olarak ilan etmesine de tepki göstererek, "Aklımızla alay etmekten, emeklilere zulmetmekten vazgeçin. Açlık, sefalet ve yoksulluk dayatmasına son verin. Acilen emekli maaşı zam oranlarını insanca yaşam koşullarını gözeterek düzeltin. Yapmazsanız zaten emeklilerimiz sizden sandıkta hesabını mutlaka soracak" dedi.

"Bu tabloyu yaratanlar utansın"

En düşük emekli maaşının en az asgari ücret seviyesine çıkarılmasını isteyen CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, "Yaşamı boyunca çalışıp uğraşan, sonunda rahat bir nefes almayı bekleyen emeklilerimizin sayısız sorunları var. Bunun yanı sıra emeklilerimiz çok zor ekonomik koşullar altında yaşama tutunmaya çalışıyor. Yıllardır emeklilerimiz düşük maaşlar nedeniyle yaşamlarını sıkıntı içinde geçiriyor. Nerede bir ucuzluk kuyruğu olsa, kara kışta, aşırı sıcakta emeklilerimizi gözyaşlarıyla bu sıralarda görüyoruz. Bu tabloyu yaratanlar utansın" diye konuştu.

"Zam oranlarını düzeltin"

Emekli maaşlarının yeni zam oranlarıyla bile açlık sınırının 6 bin lira altında kaldığına dikkat çeken CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Emeklilerimizin hakkı açlık ve yoksulluk sınırının altında bir maaş değildir. Emeklilerimiz insanca yaşamak istemekte, maaşlarının da bunu sağlamasını talep etmektedir. Oysa şimdi açıklanan zam oranlarıyla bile emeklilerinin aldıkları maaş, yoksulluk sınırının çok çok altında, hatta açlık sınırının bile en az 6 bin lira altında kalıyor. Bu reva mıdır? Evinin kirasını ödeyemeyen, faturalarını yatıramayan, evine et alamayan, torunlarına harçlık bile veremeyen emeklilere yapılan zulmü kabul etmiyoruz. AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, zulmün derecesini büyütürken 2024 senesini de 'Emekliler Yılı' olarak ilan ediyor. En düşük emekli maaşını utanmadan 10 bin lira yapmakla övünüyor. Aklımızla alay etmekten, emeklilere zulmetmekten vazgeçin artık. Emeklilerimize açlık, sefalet ve yoksulluk dayatmasına son verin. Acilen emekli maaşı zam oranlarını insanca yaşam koşullarını gözeterek düzeltin. Yapmazsanız zaten emeklilerimiz sizden sandıkta mutlaka hesabı soracak." 

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.