TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Balcan: Pandemiden bu yana personel alınmadı

Haber-Sen Genel Başkanı Mesut Balcan, “Pandemiden buyana özel kargo şirketlerinde 2017 yılı-2018 yılı ve öncesinden bugüne kadar 55 bine yakın personel alımı yapılırken, PTT'de ise bugüne kadar personel alımı yapılmadı” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 14.10.2023 17:27
Haber Güncellenme Tarihi: 14.10.2023 17:50
Kaynak: Haber Merkezi
Balcan: Pandemiden bu yana personel alınmadı

Abdurrahim Sağ

ADANA (İLKHABER)-Haber-Sen Genel Başkanı Mesut Balcan, “Pandemiden buyana özel kargo şirketlerinde 2017 yılı-2018 yılı ve öncesinden bugüne kadar 55 bine yakın personel alımı yapılırken, PTT'de ise bugüne kadar personel alımı yapılmadı” dedi.

Erzurum Şenkaya ilçesine gönderilen Haber Sen 7 Nolu Şube Sekreteri Ahmet Aydoğan için Cemal Paşa Postanesi önünde açıklama yapıldı. Açıklamada konuşan  Basın Yayın İletişim ve Posta Emekçileri Sendikası (Haber-Sen) Genel Başkanı Mesut Balcan,  PTT’nin pandemiden bu yana personel almadığını söyledi. Adana’da iş yerlerini gezdiğini dile getiren Balcan, “Aslında iş yerlerini gezerken de burada 7 Nolu Şube Sekreterimizin dile getirdiği bütün konuları zaten uzunca bir dönemdir takip ediyoruz. Pandemiden buyana özel kargo şirketlerinde 2017 yılı-2018 yılı ve öncesinden bugüne kadar 55 bine yakın personel alımı yapılırken, PTT'de ise bugüne kadar personel alımı yapılmadı” ifadelerini kullandı.

İtirazlar  sonucunda arkadaşlarının gönderildikleri yerlerden tekrar eski yerlerine döndüğünü anımsatan Balcan, “Genel müdürlüğe çağrıda bulunuyoruz. Özellikle başmüdürleri toplayacak olan genel müdüre buradan seslenmek istiyoruz. Burası bir kamu kurumudur. Ve o başmüdürlerinize hukuk neyse, anayasanın gerekleri neyse uyması talimatlarını verin.  7201 Sayılı Yasaya dayanarak tebligat kanununda taşeron firma eliyle tebligatın dağıtılamayacağını söyledik. Bu anayasal hakkımız olmasına rağmen şu anda da Türkiye'nin 81 ilinde taşeron firma eliyle tebligat dağıtılıyor.  Meclise bugüne kadar yüzlerce soru önergesi verildi. PTT'nin yaptığı bu anayasasızlık, bu yasalara karşı olan tutumunu defalarca basına deklare ettik”  şeklinde konuştu.

Kişisel verilerin korunması kanununa aykırı işlemlerin yapıldığını belirten Balcan, “İstanbul'da e-devlet şifresi gibi konular firma personeli eliyle yapıyor. Bu kabul edilebilir bir şey değil. Kişisel verilerin korunması yasasına aykırı bir durum. Bunu vatandaşın da kabul etmemesi gerekiyor. Yarın sizin bilgileriniz hiç istenmeyen yerlerde çıkabilir. Tebligatın içinde sizin özel bilgileriniz mevcut.  Vatandaşın  buna itiraz etmesi gerekiyor.   Evet bugün biz biliyoruz ki açtığımız davayla Ahmet arkadaşımız zaten geri gelecek. Ama itiraz etmeyen nasıl gelecek? Bunun mücadelesini yürütmek gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.