TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başiskele Yeniköy Günübirlik Termal Tesisi’nde çalışmalar sürüyor

BAŞİSKELE’DE YERYÜZÜNE ÇIKARILAN JEOTERMAL SUYUN ARDINDAN, İLÇEYİ SAĞLIK TURİZMİNİN DE MERKEZİ HALİNE GETİRMESİ PLANLANAN YENİKÖY GÜNÜBİRLİK TERMAL TESİSİ’NDE ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR.

Haber Giriş Tarihi: 03.05.2023 12:11
Haber Güncellenme Tarihi: 03.05.2023 12:15
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Başiskele Yeniköy Günübirlik Termal Tesisi’nde çalışmalar sürüyor

Başiskele’de yeryüzüne çıkarılan jeotermal suyun ardından, ilçeyi sağlık turizminin de merkezi haline getirmesi planlanan Yeniköy Günübirlik Termal Tesisi’nde çalışmalar devam ediyor.

Başiskele Yeniköy Merkez Mahallesi’nde Başiskele Belediyesi tarafından yeryüzüne çıkarılan jeotermal su kaynağı şifa dağıtacak. Jeotermal suyun çıkarıldığı bölgede Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımına başlanan tesisin temeli, 30 Ocak 2023’te atılırken çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Estetik ve geleneksel mimaride projelendirilen tesisin, kentin sağlık ve termal turizmine büyük katkı sunması bekleniyor. Yerin 930 metre altından 57 derece sıcaklıkta çıkan ve birçok hastalığa şifa kaynağı olacak jeotermal suyun kullanılacağı tesis tamamlandığında yerli ve yabancı binlerce turisti ağırlayacak. Sağlık turizmine önemli katkı sağlayacak Başiskele Yeniköy Günübirlik Termal Tesisi, tamamlandığında bölgeye büyük hareketlilik kazandıracak.

3 ayrı bloktan oluşuyor

Başiskele Yeniköy Termal Tesisi çalışmaları çerçevesinde fore kazık imalatı tamamlandı. Tesis için 169 fore kazık çakımı yapıldı. Hafriyat kazılarında sona yaklaşıldı. Çalışmalar tamamlandığında tesisin A ve B bloklarının temel betonu atılacak. Zemin iyileştirme çalışmaları tamamlandı ve C bloğun temel betonu atıldı. Ekipler ayrıca yakın zamanda termal suyun saklanacağı deponun temel betonunu atacak.

10 bin 621 metrekare inşaat alanı

480 günde yapılması planlanan tesis, 10 bin 621 metrekare alanda inşa edilecek. Estetik ve geleneksel mimariyle tasarlanacak tesiste termal havuzlar, hamam, sauna, aile banyoları, dinlenme alanları, eğlence ve etkinlik alanları yer alacak. Tesis tamamlandığında Kocaeli’nin sağlık turizmine önemli katkı sağlayacak ve Başiskele’nin gelişimine öncülük edecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.