TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başkan Akay: Depremzedelere Sonsuz Destek Devam Edecek

Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, 50 binden fazla yurttaşın yaşamını yitirdiği 6 Şubat depremlerinin yıldönümü dolayısıyla yayınladığı mesajda dayanışmanın süreceği mesajını verdi, yitirilen canları andı.

Haber Giriş Tarihi: 06.02.2024 10:41
Haber Güncellenme Tarihi: 06.02.2024 10:41
Kaynak: BÜLTEN
Başkan Akay: Depremzedelere Sonsuz Destek Devam Edecek

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerin derin acılara neden olduğunun altını çizen Akay, “Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Adıyaman, Osmaniye, Hatay, Kilis, Malatya ve Elazığ’ı etkileyen depremlerde binlerce bina yıkıldı. Enkaz altında kalan 50 binden fazla yurttaşımız yaşamını yitirdi.  Her ölüm haberinde yüreğimiz dağlandı, hissettiğimiz acı katlandı. Enkaz altından canlı olarak çıkarılan her yurttaşımızla acıyla karışık mutluluk yaşadık. Deprem bölgelerindeki yaşanan acıların azaltılması, depremzede yurttaşlarımızın yaralarının sarılması için gösterilen dayanışma ise takdir edilmesi gereken bir durum oldu. Devlet kurumları, yerel yönetimler, sivil toplum örgütleri ve bireysel olarak yurttaşlarımız tüm dünyaya örnek bir dayanışma sergiledi” dedi.

DAYANIŞMA HİÇ BİTMEDİ

Seyhan Belediyesi’nin tüm birimleriyle depremin yaşandığı ilk andan itibaren halkın tüm ihtiyaçları için görev başında olduğunu aktaran Akay, “Seyhan Arama Kurtarma (SAK) ekibimiz ilk depremin hemen ardından enkazlarda arama kurtarma çalışmalarına başladı. Sokağa çıkan yurttaşlarımızın ısınma ve barınma sorunu çözmek için belediyemizin tüm tesislerini halkımıza açtık. AFAD’la birlikte kurduğumuz çadırları halkımızın kullanımına sunduk. Afet depolarımızdaki battaniyeleri, kışlık kıyafetleri dağıtıp, Aşevi mutfaklarımızın tam kapasiteyle çalışmasını sağladık. Sıcak çorba, yemek, çay ve su gibi temel gıda ürünlerini ücretsiz olarak tesislerimizde ve toplanma alanlarında barınan yurttaşlarımızla paylaştık. Seyhan Belediyesi olarak tüm birimlerimizle ilk andan itibaren afet bölgesinin her noktasında halkımızın tüm ihtiyaçlarını karşılamak için görev yaptık, yapmaya devam ediyoruz” diye konuştu.

DEPREMZEDELERİ HİÇ YALNIZ BIRAKMADIK, BIRAKMAYACAĞIZ

Sadece Seyhan’da değil, Adana’nın diğer ilçelere ve depremin vurduğu diğer illere de yardım elini uzattıklarını dile getiren Başkan Akay, “Seyhan, Çukurova, Sarıçam ve Yüreğir’de, Adıyaman Pınarbaşı’nda, Malatya Doğanşehir’de, Kahramanmaraş Pazarcık, Nurhak, Elbistan ve Afşin’de, Osmaniye Yarbaşı’nda, Gaziantep Islahiye’de, Şanlıurfa’da, Diyarbakır’da, Hatay Kırıkhan, Samandağ, Antakya, İskenderun, Arsuz, Ersin, Serinyol ve Defne’de tüm imkanlarımızla vatandaşlarımızın yanında olduk, olmaya devam ediyoruz. ‘Acılar paylaşılarak azalır, zorluklar dayanışmayla aşılır’ anlayışıyla vatandaşlarımızı hiç yalnız bırakmadık, bırakmayacağız. Bu zor günleri birlikte aşacak, aydınlık bir geleceği yine hep birlikte kuracağız. Seyhan Belediyesi olarak tüm çalışanlarımızla, tüm imkanlarımızla buradayız, hiçbir yere gitmiyoruz! Yüzyılın felaketinde yitirdiğimiz canlarımızı rahmetle, özlemle anıyor, anıları önünde saygıyla eğiliyoruz.”

6 şubat depremleri

Kaynak: BÜLTEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.