TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başkan Mustafa Çay, adaylık başvurusu yaptı

Çukurova'dan Anadolu'ya geçiş noktasındaki Adana'nın Pozantı ilçesi Belediye Başkanı Mustafa Çay, yaklaşan yerel seçimler öncesinde adaylık başvurusu yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 18.11.2023 13:21
Haber Güncellenme Tarihi: 19.11.2023 06:52
Kaynak: ALİ GÜRELİ
Başkan Mustafa Çay, adaylık başvurusu yaptı

Adana'nın Pozantı ilçesinde Belediye Başkanı olarak 3. döneminin görev sonuna yaklaşan Mustafa Çay, partisine yeniden adaylık başvurusunda bulundu.

Başkan Mustafa Çay, MHP Genel Merkezi'nde Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz'ı ziyaret ederek, yeni dönem için adaylık başvurusu gerçekleştirdi.

Belediyelerin temel görevinin sadece kentlerin alt ve üst yapılarına yönelik faaliyetler olmadığını belirten Başkan Çay, "Ben de 3 dönem görev yaptığım Pozantı için imar düzenlemesi, su, ulaşım ve kanalizasyon gibi çevre ve çevre sağlığı, kentsel alt yapı, temizlik, itfaiye ve zabıta gibi klasik hizmetlerin ötesinde çalışmalar yapmanın gayretinde oldum." dedi.

Pozantı minyatür modeller-

"İnsan odaklı  çalışmalar yapıyoruz"

Tarihteki birçok medeniyetin izlerini taşıyan, Adana ve Çukurova'dan Anadolu'ya geçiş noktasındaki Pozantı'nın tarihte birçok medeniyete ev sahipliği yaptığını ifade eden Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, "Yerel yönetim birimi olarak, yerel kaynakların artırılması ve yöremizin kalkınmasını sağlayacak projeleri hayata geçirme konusunda kararlı bir duruş sergiledik. Bu kapsamda sosyal belediyecilik anlayışıyla insan odaklı çalışmalar yapıp, sosyal ve kültürel mirasın gelecek kuşaklara aktarılması noktasında da yoğun bir mesai harcadık." dedi.

İlçenin yıldızını parlatacak Gökbez Parkı ile Çakıt Çayı Düzenleme ve İç Göl projesinin yapımına başladıklarını anımsatan Başkan Çay, şöyle konuştu:

Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay1

"Belediye olarak bir süre önce ilçemize müze ve kültür sanat merkezi kazandırmak üzere adım attık. Bunun için Devlet Demiryolları'na ait iki tarihi binayı kiraladık. Bu binaları üç ayrı kültür evi hâline dönüştürdük. Geçmişten Geleceğe Anadolu Zübeyde Ana Kültür Evi ve Türkmen Kültür Sanat Evi ile birlikte Zeynep Karaaslan Bez Bebek Kültür Evi'ni 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarının yapıldığı gün hizmete açtık. Bu yıl 7'ncisi düzenlenen Uluslararası Adana Lezzet Festivali etkinliklerinin bir ayağının gerçekleştirilmesine ev sahipliği yaptık. Yaylaları, anıt ağaçları, mesire alanları ve İbrahim Paşa Tabyasının olduğu şirin ilçemizin cazibesini artırmak için konaklama tesisleri ve mesire alanları yapmaktan geri kalmadık. Orman köylüsünü de gelir düzeylerinin artması noktasında unutmayarak gerekli adımları attık.

Pozantı'nın yıldızı yeni projelerle parlıyor

‘POZANTI İÇİN YAPACAK DAHA ÇOK İŞİMİZ VAR’

Özellikle doğa turizmi açısından görülmeye değer doğal güzelliklere sahip olan Pozantı'nın turizm pastasından hak ettiği payı alabilmek adına Turizm Treni projesi çalışmasının başlatılması önerisinde bulunmuştuk. Çukurova Kalkınma Ajansı ile İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü organizasyonuyla, hayata geçirilecek Adana-Hacıkırı-Belemedik rotasında gerçekleştirilmesi planlanan bu projenin kent ve Pozantı turizmi için ciddi bir gelişme olduğuna inanıyorum. Bu çalışma, yöremizin yerel ürünlerinin satış potansiyeli ile ekonomik gelişmesine olanak sağlayacak."

Pozantı Çakıt Çayı projesi

Başkan Çay,  bu ve buna benzer birçok projelerinin bulunduğunu dile getirerek, partisinin yetkili kurulları tarafından teveccüh edilerek yeniden Belediye Başkan Adayı gösterilip seçilmesi hâlinde, Pozantı için daha yapacak çok işlerinin olduğunu kaydetti.

Kaynak: ALİ GÜRELİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.