TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başkan Savaş da o sözleşmeyi imzaladı

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, partisinin kadına yönelik şiddetin önlenmesi konusunda hazırladığı sözleşmeyi imzaladı.

Haber Giriş Tarihi: 30.11.2023 11:31
Haber Güncellenme Tarihi: 30.11.2023 11:40
Kaynak: AYDIN GÖKÇEOĞLU
Başkan Savaş da o sözleşmeyi imzaladı

"Asrın felaketi" olarak tanımlanan 6 Şubat'taki depremlerde büyük yıkıma uğrayan Hatay'ın Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfi Savaş, ‘Cumhuriyet Halk Partisi Yerel Yönetimlerde Çalışma Yaşamında Şiddet ve Tacizi Önlemeye Yönelik Politika Belgesi’ni imza altına aldı.

Başkan Savaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, kadına yönelik şiddete karşı güçlü duruşlarını ve etkin mücadelelerini sürdüreceklerini belirtti.

Her türlü ayrımcılığın karşısında duracaklarını ve belediye çalışanları arasında yüzde 50’lik cinsiyet kotası hedefini sürdüreceklerini vurgulayan Başkan Savaş "Birlikte, daha güçlü ve eşit bir gelecek için çalışmaya devam edeceğiz." dedi.

Kadına yönelik şiddete her zaman karşı olduklarını belirterek bu sorunun tamamen ortadan kaldırılmasına büyük önem verdiklerinin altını çizen Başkan Savaş, şunları kaydetti:

"Hatay’da göreve geldiğimiz günden bu güne kadar kadına yönelik şiddete karşı birçok çalışma yaptık. Kadınların bilinçlenmesi ve şiddete uğrayan kadınlar için hem hukuki hem de psikolojik destek çalışmaları yürüttük. Kadınların eşit ve özgür bir yaşam sürdürebilmeleri amacıyla yanlarında olmaya devam edeceğiz. Partimizin almış olduğu bu kararın örnek olmasını ve ülkemizdeki bütün belediyelerde uygulanmasını diliyorum.

Başkan Savaş da o sözleşmeyi imzaladı1

 Başkan Savaş'ın imzaladığı sözleşmedeki maddeler

- Başta İstanbul Sözleşmesi olmak üzere Türkiye’nin taraf olduğu uluslararası sözleşmeler, Anayasa ve diğer mevzuat hükümlerinin öngördüğü toplumsal cinsiyet eşitliğine yönelik tüm düzenlemeleri esas alır. Her türlü ayrımcılığın karşısında durur. Bu anlayışla, Yerel Eşitlik Eylem Planı hazırlamayı, hayata geçirmeyi ve veri toplamayı kabul eder.

- Belediye çalışanlarına farkındalık ve bilinçlendirme amaçlı toplumsal cinsiyet eşitliği eğitimleri verilir. Bu eğitimler çalışma süresinden sayılır.

- İşyerinde şiddetin ve ayrımcılığın ortadan kaldırılması için şiddet mağduru çalışanın gözetilmesi esastır.

- Kadınlara yönelik cinsel taciz ve cinsel saldırı vakalarında adli makamlara yansıyan durumlar esas kabul edilir ve gerekli her türlü tedbiri alınarak konu ivedilikle sonuçlandırılır.  Bu süreçte gizlilik esasına göre hareket edilir.

- Şiddet mağduru çalışanın talep etmesi halinde; hukuki ve/veya psikolojik destek sağlanır.

- Belediye çalışanlarının istihdamında yüzde 50 cinsiyet kotasını hedefler.

- 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddet ve Mücadele Günü etkinliklerine katılan kadın üyelere -işi aksatmamak kaydıyla- idari izin verilir.

Kaynak: AYDIN GÖKÇEOĞLU

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.