TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başkan Veysi Şahin muhtarlarla bir araya geldi

Mardin’in Midyat  İlçe Belediye Başkanı Veysi Şahin, 72 mahalle muhtarıyla bir araya gelerek istişare ve değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi.

Haber Giriş Tarihi: 19.11.2023 15:28
Haber Güncellenme Tarihi: 23.11.2023 13:57
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Başkan Veysi Şahin muhtarlarla bir araya geldi

Mardin’in Midyat  İlçe Belediye Başkanı Veysi Şahin, 72 mahalle muhtarıyla bir araya gelerek istişare ve değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi. Midyat Belediyesi’ne bağlı Midyat Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleştirilen toplantıya Midyat Belediye Başkanı Veysi Şahin, Midyat Kaymakamı Ömer Faruk Özdemir, Midyat ilçesinde görev yapan Kamu Kurum ve kuruluş temsilcileri ile Midyat ilçesinde görev yapan 72 Mahalle muhtarının katılımı ile toplantı gerçekleştirildi.

Kaymakam Özdemir, muhtarlar toplantısının önemine dikkat çekerek, her soru ve sorun hakkında olumlu ya da olumsuz bir sonraki toplantıda mutlaka dönüş yapılacağını, hiçbir sorunun cevapsız kalmayacağını ifade etti.

Midyat Belediye Başkanı Veysi Şahin ise, "Kaymakamımız ile tüm kırsal mahallelerimizde inceleme ve ziyaretlerde bulunmayı planlıyoruz." dedi.

Muhtarlar Toplantısında da, Midyat  Belediyesi tarafından tamamlanan, yapımı devam eden ve yapılması hedeflenen projeler hakkında muhtarlara bilgi verildi, Başkan Veysi Şahin muhtarların da  mahalleleri ile ilgili sorun, talep ve çözüm önerilerini dinledi.  

Tek tek söz alan muhtarlar; Yaptığı başarılı çalışmalardan dolayı Başkan Veysi Şahin'e  teşekkür etti. Ayrıca Başkan Şahin, toplantı esnasında muhtarların kendisine yöneltilen sorularına da cevap verdi.

Muhtarların, vatandaşların talep ve şikâyetlerini öğrenme konusunda belediye ile bir köprü vazifesi gördüğünü belirten Midyat Belediye Başkanı Veysi Şahin, “Sizler, bizim mahallelerimizdeki gözümüz, kulağımızsınız. Bir anlamda hem halkın temsilcisi, hem de bizi temsil eden bir işleviniz var. Biliyorsunuz ki vatandaşın gözünde muhtar, devleti ya da resmi tüm kurumları temsil eden birinci basamaktır. Bu bağlamda mahallelerimizin sorunlarını öncelikle sizlerden alarak, çözüm üretiyoruz ve uyguluyoruz.” şeklinde konuştu.

Muhtarlar, mahalle sorunlarını, ağırlıklı olarak altyapı, internet, su, dere yatağı suyu ve doğalgazı gündeme getirdiler. Özellikle merkezde dere yatağı suyunun Işıklar ve sanayi mahallesinde ciddi sıkıntı oluşturduğu dile getirildi. Muhtarlar,  altyapı yetersizliği nedeniyle su baskınlarının tehlikesine dikkat çekilerek önlem alınması gerektiği ifade ettiler. Doğalgaz çalışmalarının hızlandırılması ve yapılan yerlerin üst yapı çalışmalarının çabuk bitirilmesi istenirken, aylar ve yıllar süren sorunların halen bitirilmemesi mağduriyetlere yol açtığı bildirildi.

MUHTARLAR CUMHURBAŞKANI’NDAN MÜJDE BEKLİYOR

Toplantıya katılan 72 mahalle muhtarı Türkiye’nin gözü ve kulağı olan ve burada yaşayan Türk, Kürt, Arap, Süryani ve Ermeni vatandaşların Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın Midyat ilçesinin İl olma müjdesini beklediklerini belirterek, “Midyat’ın artık ilçe değil, il olduğuna dair müjdenin Sayın cumhurbaşkanımızdan bekliyoruz” dediler.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.