TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bilgiç: "Deprem siyaset üstü bir konudur, dayanıklı kentler oluşturmalıyız"

Adana Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Şahin Bilgiç, Adana ve 11 ilde meydana gelen depremin yıldönümünde depremin siyaset üstü bir konu olduğunu vurgulayarak, Türkiye'nin dayanıklı kentlerle donatılması gerektiğini söyledi. Bilgiç, "Hangi belediyenin hangi partiden olması önemli değil. Ancak seçilmiş başkanlar yaşanan depremlerden ders çıkarıp, dayanıklı kentler oluşturmalıdır." dedi.

Haber Giriş Tarihi: 07.02.2024 11:09
Haber Güncellenme Tarihi: 07.02.2024 11:09
Kaynak: NİLGÜN TAZE
Bilgiç: "Deprem siyaset üstü bir konudur, dayanıklı kentler oluşturmalıyız"

Adana Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Şahin Bilgiç, 11 ilde etkili olan depremin yıldönümünde depremin siyaset üstü bir konu olduğunu belirterek Türkiye'nin dayanıklı kentlerle donatılması gerektiğini ifade etti.

Bilgiç, 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlere dikkat çekerek, belediye başkanlarının öncelikli hedefinin depremden ders çıkarıp, dayanıklı kentler oluşturmak olması gerektiğini söyledi. Parti ayrımı yapmadan, seçilmiş tüm başkanların bu konuyu gündemlerinden asla çıkarmamaları gerektiğini vurgulayan Bilgiç, bu anlayışın ancak birlik beraberlik içinde siyaset üstü yaklaşımlarla gerçekleşebileceğini belirtti. Depremin siyaset üstü bir konu olduğunu vurgulayan Bilgiç, "Ülkenin buna ihtiyacı vardır. Allah böyle afetleri sadece ülkemizde değil, hiçbir yere göstermesin. Büyük geçmiş olsun. Aramızdan ayrılan canlarımızın mekânları cennet olsun. Geride kalanlara hayatlarına devam edecek gücü, kuvveti Allah versin." dedi.

BİLGİÇ: İŞ DÜNYAMIZ HIZ KESMEDEN ÇALIŞIYOR

ATB Başkanı Bilgiç, depremin ardından Adana'daki iş dünyasının da hız kesmeden çalışmalarını sürdürdüğünü ifade ederek, Adana'dan 9 firmanın TOBB'un 'En Hızlı Büyüyen İlk Yüz Şirket Sıralaması'nda yer aldığını ve bu başarının Adana ekonomisine ciddi katkı sağlayacağını belirtti.

Bilgiç Deprem siyaset üstü bir konudur, dayanıklı kentler oluşturmalıyız 2

Şahin Bilgiç'in açıklamalarının ardından, ATB Yönetim Kurulu Üyesi Hamit Tezcan'ın firması birincilik elde ettiği için tebrik edildi. Tezcan, çalışmalarına devam edeceklerini ve Adana ekonomisine katma değer yaratmayı sürdüreceklerini dile getirdi.

Adana Ticaret Borsası'nın gurur kaynağı olan başarılı firmalar arasında AFM Gıda Kimya İthalat İhracat Ticaret Ltd. Şti., Tezkim Tarımsal Sanayi Ticaret A.Ş. ve diğerleri yer aldı.

Kaynak: NİLGÜN TAZE

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.