TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bulut: Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılını demokrasi ile taçlandıracağız

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. kuruluş yıl dönümü olan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Haber Giriş Tarihi: 27.10.2023 10:07
Haber Güncellenme Tarihi: 27.10.2023 11:04
Kaynak: BÜLTEN
Bulut: Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılını demokrasi ile taçlandıracağız

ADANA(İLKHABER)- 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 100. yıl dönümü dolayısıyla CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut bir mesaj yayımladı. Mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde kurulan Cumhuriyetimizin 100. yılını kutlamanın onurunu, mutluluğunu ve heyecanını yaşıyoruz. Atatürk’ün en büyük iki emanetinden biri olan Cumhuriyet, “bilhassa kimsesizlerin kimsesi” bir çağdaşlaşma devrimidir. Ekonomiden eğitime, tarımdan şehirciliğe, kültürden sanata bir ulusun yeniden varoluşudur. Temelinde, “Demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti, eşitlik” anlayışı olan Cumhuriyet, karanlığa bir başkaldırı, aydınlığa doğan bir güneştir. İçeride egemenliğimizin, dışarıda bağımsızlığımızın simgesidir.

Cumhuriyet değerlerini aşındırmak, Cumhuriyet’in kurucu felsefesi ve ilkelerini ortadan kaldırmak için beyhude çabalar içerisinde olanlar bilmelidir ki Cumhuriyetimiz ilelebet var olacak, Atatürk ilke ve devrimlerine olan bağlılığımız kararlılıkla sürecektir.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, en büyük bayramımızdır. Cumhuriyetin 100. yılını bahaneyle geçiştirmek isteyenlere karşı bizler, ellerinde bayrak, kalplerinde Atatürk sevgisiyle sokağa dökülen milyonlarla, meydanlarda, fener alaylarıyla, coşkuyla kutlayacağız.

Varlıklarını, oturdukları koltukları Atatürk’e ve Cumhuriyete borçlu olduğunu inkâr edenlere sözümüz, 'Bir asırdır, bizim için Cumhuriyet asıldır!'

Ülkemizin üzerine kâbus gibi çöken “Tek Adam” rejimine karşı; bağımsızlığı kazanan, Cumhuriyeti kuran ve bugünlere taşıyanların kararlılığıyla değişecek, yenilenecek ve yeniden başaracağız.

Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılını demokrasi ile taçlandıracağımıza olan inancımla Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önderimiz Atatürk’e, kahraman silah arkadaşlarına, şehitlerimize, gazilerimize sonsuz minnet ve şükranlarımı sunar; ulusumuzun 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı en içten duygularımla kutlarım. Yaşasın Cumhuriyet!"

Kaynak: BÜLTEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.