TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Büyük Postane’nin yarısı yıkıldı, diğer yarısı yıkılmayı bekliyor

6 Şubat depremlerinden ağır hasar alan ve yıkımına bir süre önce başlayan Adana Büyük Postane’nin yıkım işlemleri sürüyor.

Haber Giriş Tarihi: 31.03.2024 15:13
Haber Güncellenme Tarihi: 31.03.2024 15:13
Kaynak: CANSU ERSOY
ilkhaber-gazetesi.com
Büyük Postane’nin yarısı yıkıldı, diğer yarısı yıkılmayı bekliyor

Adana’da 75 yıla yakın bir süredir hizmet veren ve herkesin bildiği bir yer olan tarihi Büyük Postane’nin, hasar tespit çalışmaları sonrası 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerden ağır hasar aldığı tespit edilmişti. Ağır hasarlı olduğu tespit edilen bina için yıkım kararı verildi. Yıkım kararının ardından bina için yıkım işlemleri başladı ve hala da devam ediyor.

6 Şubat Kahramanmaraş Merkezli depremler 11 ilde yıkıma sebep olmuş Adana’da etkilenen iller arasında yer almıştı. Adana’da deprem yüzünden çoğu bina yıkıldı veya ağır hasar aldı. Ağır hasar alan binalardan biri de Seyhan İlçesinde yer alan Büyük Postane oldu.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023 tarihli depremlerde kentte çok sayıda bina yıkıldı ve ağır hasar alan binalar oldu. Bu binalardan biride Kızılay Caddesi üzerinde bulunan Büyük Postane binası oldu. 75 yıllık tarihi olan büyük postane binası depremden sonra boşaltıldı. Uzun süre atıl durumda kalan çok katlı bina için çalışmalar başlatıldı.

Yıkımı kesinleşen ve mart ayı gibi yıkım çalışmaları başlanan binada bir yandan yıkım sürerken bir yandan da molozların taşınması işlemi sürdürülüyor. Binanın bir bölümünün yıkımı tamamlanırken diğer bölümü hala yıkılmayı bekliyor.

Etrafında binalar ve iş yerleri bulunduğu, insanların yoğun olduğu bir yer olduğu için yıkım çalışmalarında büyük güvenlik önlemleri de alınmış durumda.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.