TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Büyükşehir’in 2024 yılında geliri giderden fazla olacak”

Karalar, “Bu belediyenin gelirinin dört katı borcu varken, 2024 yılında geliri borcunun dört katına sahip olan bir belediye olacak” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 09.10.2023 17:14
Haber Güncellenme Tarihi: 09.10.2023 17:14
Kaynak: Haber Merkezi
“Büyükşehir’in 2024 yılında geliri giderden fazla olacak”

Bayram BULUT

ADANA (İLKHABER) - Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, “Bu belediyenin gelirinin dört katı borcu varken, 2024 yılında geliri borcunun dört katına sahip olan bir belediye olacak” dedi.

Adana Büyükşehir Belediye Meclisi Ekim Ayı’nin ilk oturumu gerçekleşti. Oturuma Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar Başkanlık yaptı. Açılış yoklamasının ardından gündem maddelerine geçildi. Burada bir konuşma yapan Zeydan Karalar, kentin festivaller şehrine döndüğünü söyledi.  Bunun kente olumlu yansıdığına dikkat çeken Karalar, yerli ve yabancı turistin kente yoğun bir şekilde geldiğini anlattı.

CİDDİ PARALAR ÖDÜYORUZ

3 aydır ciddi paralar ödediklerini aktaran Karalar, “3 aydır çok ciddi paralar ödüyoruz işçilere. EYT çıktığında belediyeye 350 milyon gibi bir yük bindi. Bu büyük bir yük. İlçe belediyelerine ne kadar gelmiştir bilmiyorum. Hepsinin ciddi yükü oldu. 150 milyonda deprem tazminatı oldu. İşçilerin bir bölümü diyor ki belediyeye bu tazminatı gönderdiler. Zeydan Başkan başka yere harcadı. Bir tek kuruş gelmedi. Kredi de almadık. Kendi imkanlarımız ile ödüyoruz”  diye konuştu.

98 MİLYON ÖDEDİK

Geçen ay 98 Milyon TL işçiye para ödediklerini anlatan Karalar, “Geçen ay sadece 98 milyon işçiye para ödedik, maaşların dışında bu rakam. Bizim borcumuz çok azaldı. EYT, deprem tazminatı, tazminatlar dahil, geçmişe dönük tediyeler dahi her ay çok  ciddi rakamlar ödüyoruz. Geçen ay 100 milyon TL’ye yakın ödemiştik, bu ayda ödedik. Krediye gerek kalmadan ödedik” şeklinde konuştu.

GELİR GİDERDEN FAZLA OLACAK

Belediyenin geliri giderinden  fazla olacağını vurgulayan Karalar, “Bir tek metro var. İnşallah Cumhurbaşkanımız onaylar. Bunu hararetle bekliyor Adana. Bir tek metro için sizden borçlanma isteriz. Bunun haricinde ben meclisten borçlanma istemeyeceğim. Bütçemizi göreceksiniz inşallah. Bu belediyenin gelirinin dört katı borcu varken, 2024 yılında geliri borcunun dört katına sahip olan bir belediye olacak. Biz ulaştıracağız. Bu belediye’de 5 sene borcun sabit kalması bile bir başarıdır” dedi.

ÜST GEÇİT

MHP Grup Başkan Vekili Cemal Demirdağ, kentin sorunları ile ilgili bir konuşma yaptı. Kentin giriş çıkışların kötü görünümde olduğunu, bir çok alanda kaldırımın dahi olmadığını işaret eden Demirdağ, bunların yapılması gerektiğine dikkat çekti. Çukurova Üniversitesi girişine yapılması planlanan üst geçidin yapılmadığını anlatan Demirdağ, bu durumu eleştirdi.

ENFLASYONDAN ÖTÜRÜ İŞİ BİTİREMEDİLER

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ise, ihaleyi alan müteahhittin enflasyondan ötürü işi bitiremediğini belirtti.

ELEŞTİRİLERDE BULUNDU

Ak Parti Grup Başkan Vekili Vedat Gündoğan’da kentin sorunları ile ilgili eleştirilerde bulundu. İhalelerin enflasyona bağlı yapılmadığını ve yapılan işlerin yarım kalmasının da enflasyona bağlanmasının doğru olmadığını dile getirdi.  Karataş’ta yapılan plajın yine enflasyondan dolayı yapılamamasını eleştirisini sürdüren Gündoğan, Çukurova Üniversitesinin oradaki üst geçidin durumuna dikkat çekti.

ÜST GEÇİT

Üst geçidin statik hatası yapılmasından ötürü yıkıldığını iddia eden Gündoğan, yapılan işleri belediyenin mühendislerinin giderek kontrol etmesi gerektiğini vurguladı. Karalar ise Gündoğan’a yanıt vererek, üst geçidin yıkılmadığını kendilerinin söktüğünü dile getirdi.  Ekonomik şartlardan ötürü bu tür konuların gerçekleştiğini belirten Karalar, yapılan işlerin ihale ile yapıldığına dikkat çekti.

Konuşmasına devam eden Gündoğan, Adnan Menderes Bulvarı üzerinde bulunan tuvaletlerden ücret alınması yönünde şikayetlerin geldiğini belirtti. Bu tuvaletlerin ücretsiz hale gelmesi gerektiğini söyleyen Gündoğan, kendisinin de bu durumu fotoğrafladığını kaydetti.

OTOPARK SORUNU

Festivallerin sıklıkla yaşandığı kentte otopark sıkıntısı yaşandığını dile getiren Gündoğan, “Festival için kentimize yerli yabancı turistler geliyor. Ancak merkez parkın etrafında araç park edecek yer bulamıyorlar. Festivaller yapılmadan bu otopark sorununa çözüm bulunması gerekli. İnsanlar festivallerde güzel anılar biriktiriyorlar ama bunun yanında araç park edememe otopark sorunu gibi kötü anılarda biriktirmesinler” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.