TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ÇED Anne Temalı Şiir Yarışması açıklandı

Çukurova Edebiyatçılar Derneği'nin düzenlediği 'Anne' temalı şiir yarışmasında dereceye girenler belli oldu. Yarışmada duygu dolu şiirler öne çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 13.05.2024 09:35
Haber Güncellenme Tarihi: 13.05.2024 09:35
Kaynak: BÜLTEN
ÇED Anne Temalı Şiir Yarışması açıklandı

Çukurova Edebiyatçılar Derneği tarafından geleneksel hale getirilen 'Anne' Temalı Şiir Yarışması'nın sonuçları, jüri üyelerinin değerlendirmesi sonucu açıklandı.

Dernek Başkanı Halise Tekbaş, yüzlerce eserin jüri üyeleri tarafından titizlikle değerlendirildiğini ve dereceye girenlerin belirlendiğini ifade etti.

Yarışmada Erzurum'dan katılan Şair Hakan İlhan, 'İki Heceli Gurbet' isimli şiiriyle birincilik ödülüne layık görüldü. Samsun'dan Şair Ahmet Çukur 'Anneciğim' şiiriyle ikinci olurken, Adana'dan Musa Fıstık da aynı isimli şiiriyle üçüncülük aldı.

Isparta'dan Fatma Uçarlar 'Anne' şiiriyle mansiyon ödülü kazanırken, Ankara'dan Murat Haydaroğlu 'Annem' şiiriyle ÇED Özel Ödülü'ne ve Muzaffer İzgü de Muzaffer İzgü Özel Ödülü'ne layık görüldü.

Tekbaş, yarışmaya olan yoğun ilginin sevindirici olduğunu belirterek, "Türk edebiyatına katkıda bulunmak ve yeni nesil edebiyatçılara yol açmak için bu tür faaliyetler düzenlediklerini" ifade etti.

"Çünkü cennet annelerin ayakları altındadır" diyen Tekbaş, "Yüzlerce şairin katıldığı yarışmada dereceye girenleri tebrik ediyorum. Katılan tüm şairlere göstermiş oldukları ilgi ve alakadan dolayı teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

Kaynak: BÜLTEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.