TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP Milletvekili Gürer'den ÇKS'ye ilişkin sorular

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) ile ilgili sorular yönelterek, ülkemizde gerçek manada çiftçilik yapanların sayısının açıklanmasını istedi.

Haber Giriş Tarihi: 06.09.2023 11:40
Haber Güncellenme Tarihi: 06.09.2023 11:40
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
CHP Milletvekili Gürer'den ÇKS'ye ilişkin sorular

SERHAT AKARSU

ADANA (İLKHABER)- CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, 2024 yılı başvuruları 1 Eylül'de başlayan 2 Ocak 2024 tarihine kadar devam edecek olan Çiftçi Kayıt Sistemiyle (ÇKS) ilgili verilerin açıklanması için Tarım, Orman ve Köy İşleri Bakanlığına yazılı soru önergesi verdi.

Gürer, ÇKS'nin belirli bir kural çerçevesinde her yıl güncellenmesine rağmen, ülkemizde çiftçi sayısının farklı kaynaklarda sürekli değişkenlik gösterdiğine dikkat çekti. ÇKS'ye kayıt olmayan çiftçilerin, TARSİM'e de üye olamadığını, doğal afetlerden zarar görse bile devlet tarafından yapılan yardımlardan yararlanamadığını ifade etti.

Gürer, önergesinde şu soruların yanıtlanmasını istedi:

Ülkemizde çiftçi sayısı farklı kaynaklarda sürekli değişkenlik göstermektedir. 2023 yılı itibarıyla ÇKS kayıtlı çiftçi sayısı kaçtır? ÇKS yaptıran kişilerin tamamı tarla bitkileri üreticisi midir? Bağ ve bahçeye sahip üreticiler bu sayıya dâhil midir? Ziraat odalarına kayıtlı toplam üye sayısı kaçtır? ÇKS'ye kayıt yaptırıp tarlasını kiralayan çiftçi sayı kaçtır? SGK primi ödemeye devam eden çiftçi sayısı kaçtır?

Gürer, sorularının cevaplanmasının, çiftçilikle uğraşanların sayısının doğru olarak belirlenmesi ve bu kişilerin sorunlarının tespit edilmesi açısından önemli olduğunu vurguladı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.