TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP'li Barut, Adana'nın tarım sorunlarını meclis gündemine taşıdı

Ayhan Barut, Adana'da tarım sektörünün zorluklarını Meclis kürsüsünden dile getirerek, pamuk ve limon üreticilerinin yaşadığı sıkıntılara dikkat çekti.

Haber Giriş Tarihi: 11.10.2023 10:14
Haber Güncellenme Tarihi: 11.10.2023 10:14
Kaynak: AYDIN GÖKÇEOĞLU
CHP'li Barut, Adana'nın tarım sorunlarını meclis gündemine taşıdı

AYDIN GÖKÇEOĞLU

ADANA (İLKHABER) - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili ve TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ayhan Barut, tarım sektöründeki zorlukları ve özellikle pamuk ve limon üreticilerinin karşılaştığı sıkıntıları Meclis kürsüsünden dile getirdi. Barut, tarımda maliyetlerin 4 kat artmasına rağmen ürün fiyatlarının düşmesine dikkat çekerek, bu durumu eleştirdi ve köy kahvesinde bir bardak çayın 5 lira olduğu bir ortamda, bahçede limonun kilosunun 50 kuruşa kadar düştüğünü belirtti. Ayrıca, bu durumu AKP'nin politikalarının bir sonucu olarak nitelendirdi ve hükümeti eleştirerek eserleriyle övünmeye davet etti.

Ayhan Barut, AKP iktidarının Adana'yı geri bıraktığını ifade ederek, kentteki sanayi ve tarım alanlarında yaşanan durgunluğa dikkat çekti. Fabrikaların kapanması, kamu yatırımlarının yetersizliği, ulaşım projelerinin tamamlanamaması gibi konuları vurgulayarak, Adana'nın potansiyelinin kullanılmadığını ve bu durumun tarım sektörünü de olumsuz etkilediğini belirtti.

Adana'nın tarımsal üretiminde özellikle limon ve pamuk üreticilerinin karşılaştığı sorunlara değinen Barut, limonun dalında kilosunun 50 kuruşa kadar düşmesinin ve pamuk fiyatlarının düşük seviyede seyretmesinin çiftçileri zor durumda bıraktığını ifade etti. Ayrıca, çözüm için teşvik primlerinin artırılması ve çiftçilere daha fazla destek sağlanması gerektiğini dile getirdi.

Kaynak: AYDIN GÖKÇEOĞLU

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.