TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP'li Gürer: Çalışan emekliler ve çiftçilere ikramiye verilsin

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, emeklilere bir defaya mahsus verilecek olan 5 bin liralık ikramiyeden çalışan emekliler ve ziraat odalarına kayıtlı çiftçilerin muaf tutulmasını eleştirdi.

Haber Giriş Tarihi: 09.11.2023 10:36
Haber Güncellenme Tarihi: 09.11.2023 10:36
Kaynak: BÜLTEN
CHP'li Gürer: Çalışan emekliler ve çiftçilere ikramiye verilsin

ADANA (İLKHABER)- CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, emeklilere bir defaya mahsus verilecek olan 5 liralık ikramiyeden çalışan emekliler ve ziraat odalarına kayıtlı çiftçilerin muaf tutulmasını eleştirdi.

Gürer, yaptığı açıklamada, ziraat odalarına kayıtlı çiftçilerin ikramiyeden yararlanabilmek için odalardan istifa etmeye başladığını belirterek, kanun çıktıktan sonra yapılan istifaların geçerliliğinin olmayacağını vurguladı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, emeklilere ödenecek 5 bin liralık ikramiyeden çalışan emekliler, ziraat odalarına kayıtlı çiftçiler ve esnaf kesiminin yararlanamayacak olmasının, bu gruplar açısından üzüntü verici olduğunu kaydetti.

İkramiyenin veriliş amacının kıt kanaat geçinen emeklilere destek çıkmak olduğunu belirten Gürer, "Ancak çalışan emekliye, ziraat odasına kayıtlı çiftçiye, çalışan esnafa bu ikramiye verilmeyecek. Emekli zaten paraya ihtiyacı olmasa çalışmaz, çiftçi de zor şartlar altında geçimini sürdürüyor" değerlendirmesinde bulundu.

Çiftçilerin ve çalışan emeklilerin 5 bin liralık ikramiyeden muaf tutulmasının kabul edilebilir olmadığını belirten Gürer, ek bir yasa çıkartılarak çiftçilerin ve çalışan emeklilerin yaşadığı mağduriyetin giderilmesi gerektiğini kaydetti.

Kaynak: BÜLTEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.