TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çukurova Metal Kaplama’da fuarda yerini aldı

Adana’da düzenlenen 2. Tesbih ve Doğal Taşlar Fuarı’na katılan işletmeler bir tek tesbihçiler olmadı. Fuarda farklı birçok stant yer alırken bunlardan biri de Çukurova Metal Kaplama Kimya oldu.

Haber Giriş Tarihi: 22.10.2023 15:25
Haber Güncellenme Tarihi: 22.10.2023 15:25
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Çukurova Metal Kaplama’da fuarda yerini aldı

CANSU ERSOY
ADANA (İLKHABER) –Tesbih ve Doğal Taşlar Fuarı’nda yer alan Çukurova Metal Kaplama stant sahibi ve Kimya Mühendisi Refik Soylu ve stant görevlisi Esra Dallı, altın, gümüş, tesbih ve bakır kaplamalarının nasıl yapıldığı hakkında bilgiler verdi.

Kimya Mühendisi Refik Soylu, Çukurova Metal Kaplama’yı bu yılın ocak ayında açtıklarını ve yeni bir firma olduklarını söyledi.

Şirketlerinin iki ana kolu bulunduğunu vurgulayan Soylu, “Kollardan bir tanesi Adana Küçük Saat merkezinde yer alan kaplama atölyemiz. Orada sadece altın ve gümüş kaplama işlemlerini gerçekleştiriyoruz. Altın, gümüş veya bu tür ürünlerle iç içe olduğumuz için aslında kuyumculuk ve tesbihçilik sektörüne hizmet veriyoruz da diyebiliriz” dedi.

“ADANA’DA BULUNAN LABORATUVARDA DA DEĞERLİ MADEN KAPLAMA KİMYASALLARIN ÜRETİMİNİ YAPMAKTAYIZ”

Tesbih sektörüne verdikleri hizmette daha çok tesbihin püskülü üzerine çalışmalar yürüttüklerini sözlerine ekleyen Soylu, konuşmasının devamında şunları söyledi:

“Tamamı gümüş olan tesbihlerin kaplamasını yapıyoruz. Bir iş kolumuz buydu. Diğer bir iş kolumuz ise Adana’da bulunan laboratuvarda da değerli maden kaplama kimyasalların üretimini yapmaktayız. Bunların da tüm Türkiye’ye satışını gerçekleştiriyoruz. Tabii ki bireysel satışlar da yapıyoruz. Altın kaplama üzerine 5 farklı renkte çalışıyoruz. Gümüş kaplamalarda ise 2 çeşit renkte çalışma gösteriyoruz. Bunlar da mikron gümüş ve sert gümüş olarak biliniyor.”

“KAPLAMA İŞLEMİMİZ İNSAN SAĞLIĞINA SAĞLIKLI ORTAMDA GERÇEKLEŞİYOR”

‘Yaldız kaplama’ tekniğinden de bahsetmek isteyen Soylu, konuşmasını şu şekilde sonlandırdı:

“Genelde altın, gümüş, bakır, pirinç ve demir gibi metallerin üzerine kaplama yapıyoruz. Kimya Mühendisi olduğum için meslek hayatım boyunca değerli madenler ve kaplama üzerine çalıştım. Alüminyum, krom, nikel, çinko kaplamalar ve daha sonrasında altın kaplama üzerine yoğunlaştım. Tüm Türkiye’de eskiden ‘yaldız kaplama’ tekniği vardı. Eski tarz yaldızlarda siyanürün içerisinde altın çözülerek bir kaplama suyu hazırlanır ve elektroliz ile kaplama yapılır. Bizim yaptığımız kimyasallarda ise yeni nesil kaplama bulunuyor. Yeni nesil kaplamayı banyolarında bir potasyum altın siyanürlü formüller ile hazırlıyoruz. Yani insan sağlığına daha elverişli koşullarda bu kaplama işlevi gerçekleştiriyoruz.”

“HER ALANDA MÜŞTERİLERİMİZİ MEMNUN ETMEYE ÇALIŞIYORUZ”

Stant görevlilerinden olan Esra Dallı, altın kaplama solüsyonlarını kendilerinin ürettiklerinin altını çizdi ve “Şu an altın kaplama konusunda Adana’nın yüzde 80’ine hizmet veriyoruz. Bu işlemlerin işlediğimiz ürünlere herhangi bir zararı kesinlikle olmuyor. Biz kaplama yapacağımız ürünün üzerinde belirli temizlemeleri yaptıktan sonra kaplama işlemimizi gerçekleştiriyoruz. Bu ön temizliği yapmazsak zaten o ürün bizim solüsyonumuza zarar veriyor. Çakmak, saat, tesbih, gözlük kaplaması yapabiliyoruz. Tesbih fuarındayız ve tesbihlerin çoğu insan için manevi olarak büyük değeri olduğunu biliyoruz. Ama kaplamamızı yaparken ürünlere dediğim gibi kesinlikle hiçbir zarar vermiyoruz. O yüzden içleri rahat olsun. Her alanda müşterilerimizi memnun etmeye çalışıyoruz” bilgilerini verdi.

Dallı, kaplama işlemlerin genellikle 2 dakika gibi bir sürede tamamlandığını da ekledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.