TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çukurova Üniversitesi'ne yeni fakülte

Çukurova Üniversitesi'ne (ÇÜ) Cumhurbaşkanı kararı ile Turizm Fakültesi kurulacak. Resmi Gazete'de yayımlanan karar gereği ÇÜ Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu da kapatılacak.

Haber Giriş Tarihi: 04.08.2023 10:07
Haber Güncellenme Tarihi: 04.08.2023 10:46
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Çukurova Üniversitesi'ne yeni fakülte

ALİ GÜRELİ

ADANA (İLKHABER) - Çukurova Üniversitesi'ne Turizm Fakültesi kurulmasına, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu'nun da kapatılmasına ilişkin karar, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bazı üniversitelere yeni fakülteler kurulması, bazı fakülte ve yüksekokulların kapatılması ile isim değişikliklerine ilişkin kararı, bugün Resmi Gazete'de yaymlandı.
 
Buna göre, Çukurova Üniversitesi'ne Turizm Fakültesi, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi'ne Spor Bilimleri Fakültesi, Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi'ne Turizm ve İletişim fakülteleri, Kilis 7 Aralık Üniversitesi'ne İletişim ve Güzel Sanatlar ve Tasarım fakülteleri, Alanya Üniversitesi'ne İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi ile Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, Sanko Üniversitesi'ne İşletme Fakültesi, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi'ne Lisansüstü Eğitim Enstitüsü ile İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi kurulacak.

Resmi Gazete'nin 3 Ağustos 2023 tarih ve 7477 Sayılı karar ekinde yine Cumhurbaşkanı kararı ile Çukurova Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Fen Bilimleri ve Sosyal Bilimler fakültelerinin kapatılmasına karar verildi.

Bu arada Mersin Üniversitesi İslami İlimler Fakültesinin adı İlahiyat Fakültesi, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Mühendislik Fakültesi adı da Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi olarak değitirildi. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.