TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Demirçalı: Arabistan’dan getirilen hurmaların parasını ödedik

Yüreğir Belediye Başkanı Ali Demirçalı, önceki yönetimin belediye personel sayısını iki katına çıkardığını ve şu anki mali yüklerin yanı sıra Arabistan'dan getirilen hurmaların parasını ödediklerini açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 09.07.2024 18:46
Haber Güncellenme Tarihi: 09.07.2024 18:46
Kaynak: Haber Merkezi
Demirçalı: Arabistan’dan getirilen hurmaların parasını ödedik

Yüreğir Belediye Başkanı Ali Demirçalı, önceki dönem belediye yönetiminin Arabistan’dan getirile hurmaların parasını  ödediklerini belirtti.

İLKHABER Gazetesi'nden Bayram Bulut'un haberine göre; Adana Büyükşehir Belediye Meclisi’nde konuşan Yüreğir Belediye Başkanı Ali Demirçalı, belediyeden işten çıkartılan işçiler konusunda değerlendirmelerde bulundu. Önceki dönem yönetimi tarafından belediyede personel sayısının 2 katına çıkartıldığını belirten Ali Demirçalı, ilk göreve başladıklarında personel sayısının belediyede 1600’ün üzerinde olduğunu anlattı.

Bu sayının belediye için oldukça fazla olduğunu dile getiren Demirçalı, “Önceki belediye başkanımız 2019'dan bu yana 1171 eleman almıştı, yani personel sayısını iki katına çıkarmıştı. Yüreğir’in nüfusu bu kadar artmadı. Belediyeler ekmek kapısı değil, hizmet kapısıdır. Biz hizmet etmek için belediye başkanı olduk. Ekibim ve ben hiç durmadan çalışıyoruz” dedi.

Yüreğir Belediyesi’ne 100 memur sayısı yetecekken memur sayısını 400’e çıkarttıklarını anlatan Demirçalı, “Yüreğir’de şu an mevcutta 400 üzerinde memur var. Bana yaklaşık 100 memur yeter. Ben buradan çağrı yapıyorum. Emeklisi gelmiş birlikte yapalım. Yüreğin bu kadar yükün altından kalkamaz çok fazla. Düşünün iki ay gibi bir zaman içerisinde evet ilk geldiğimizde 200 arkadaşımızı ekmeğinden ettik. Buna en çok ben üzüldüm. Geçen hafta 80 arkadaşımızı ekmeğinden ettik. Buna en çok üzülen benim” diye konuştu. Son bir yıl da hiçbir ayrım yapmadan tamamını çıkardım” diye konuştu.

Demirçalı Arabistan’dan getirilen hurmaların parasını ödedik 2

Belediyeye henüz tek bir kişiyi bile almadıklarını aktaran Demirçalı, “Biz henüz belediyemize bir tek eleman almadık. Ama evet çünkü alacağız, almamak gibi bir lüksümüz yok. Çünkü E sınıfı şoför arkadaşımız yok. Muavin arkadaşımız yok. Bir birimde yüzlerce fazla var diğer birimde ihtiyacı karşılayacak eleman yok. Düşünün zimmetine para geçerinden tutun yıllarca bir tek dosya vermeden ödeme yapılmış avukat arkadaşlarımızı göreceksiniz” şeklinde konuştu.

Geçmişte Arabistan’dan getirile hurmaların parasını bile ödediklerini vurgulayan Demirçalı, “Biz şu anda geçmişten gelen Arabistan'dan getirilen hurmaların parası ödüyoruz. Her ay arkadaşlar yaklaşık 250 bin liralık tatlı parası ödüyoruz.. 2 ayda bir tek gayrimenkul satmadan bizden önceki yönetim her ayı 3 tane gayrimenkul satarak bugüne kadar toplam 177 gayrimenkul elden çıkarmışlar. 100 milyonun üzerinde borç ödedik.  Biz de satacağız. Ama bulabilirsek satacağız” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.