TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Demirdağ: Darbeler gayri ahlakidir

Adana Büyükşehir Belediye Meclisi ikinci oturumu gerçekleşti. Gündem dışı söz alan MHP Grup Başkan Vekili Cemal Demirdağ, 12 Eylül darbesine yönelik konuşma yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 12.09.2023 17:34
Haber Güncellenme Tarihi: 12.09.2023 17:34
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Demirdağ: Darbeler gayri ahlakidir

Bayram BULUT-Ahmet AKDENİZ

ADANA (İLKHABER) - MHP Grup Başkan Vekili Cemal Demirdağ, “Her darbe, her muhtıra, her kalkışma,  her ara rejim özlemi gayri ahlakidir” dedi.

Adana Büyükşehir Belediye Meclisi ikinci oturumu gerçekleşti. Meclis salonunda gerçekleşen oturuma Meclis 1. Başkan Vekili Mustafa Akgedik başkanlık yaptı. Açılış yoklaması ve ek gündem maddelerinin gündeme alınmasının ardından gündem dışı konuşmalar yapıldı.

Gündem dışı söz alan MHP Grup Başkan Vekili Cemal Demirdağ, 12 Eylül darbesine yönelik konuşma yaptı. Darbelerin Türk demokrasisini zehirlediğini anlatan Demirdağ,”Milli iradeyi örseleyen bir durum. Vesayeti özendirendir. Statükoyu belirleyendir. Her darbe, her muhtıra, her kalkışma,  her ara rejim özlemi gayriahlakidir. Türkiye'nin önü silah zorluğuyla kesilmiş, demokrasi katledilmiştir. Milli iradeye vesayet çizgi vurulmuştur. Ülke sevdalısı gençlerimizi ipe götürenlerin sonunu gördük” dedi.

Ak Parti Grup Başkan Vekili Vedat Gündoğan ise, meclis salonunda ki eksikliklere değinerek sözlerine başladı. Meclis Salonu’nun halılarının kötü olduğunu ve bu halıların değişmesi gerektiğini aktaran Gündoğan, halıların çok kirli ve meclise yakışmadığını dile getirdi. Belediyede ki işçi çıkışları ve yer değiştirmelere vurgu yapan Gündoğan,  engelli bir çalışanın son olarak yerinin değiştirildiğini söyledi.

Kentin yol ve asfalt sorunlarından bahseden Gündoğan, bu sorunların çözülmesi gerektiğini belirtti.

MHP’li Meclis Üyesi Şehmus Uçar’da yapılan çalışmalar ve işçi çıkışları ve alımları ile ilgili söz alarak yönetime eleştirilerini iletti.

CHP Grup Başkan Vekili Serdar Seyhan ise, Vadat Gündoğan’ın meclis salonunda ki halı ile konuşmasına yanıt vererek, “Halıyı bende değiştirmelerini istemiştim. Aslında biraz geç konuştum. Buradan halı kalkacak parke yapılacak” diye konuştu.

Diğer konuşmacılara da yanıtlar veren Seyhan, “Siyaset bir ekip çalışmasıdır. Ama meclis siyaset yapma yeri değildir. Bazı arkadaşlarımız buraya çıkıp siyaset yapıyor. Geçmiş dönem belediye başkanlarının hizmetlerini anlatıyor. Biz kimsenin yaptığı projeye bir şey demedik. Eksiklerini noksanlarına bir şey demedik. Devraldık yapıp tamamlıyoruz. Kıyaslama yapmanın bir anlamı yok” şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.