TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Doğan: "Türkiye'de tarımın başkenti Adana"

Adana 16. Uluslararası Tarım ve Sera-Bahçe Fuarı başladı. Fuarda yer alan stantlardan biri olan  Yüreğir Ziraat Odası'nın Başkanı Mehmet Akın Doğan, ""Türkiye'de tarımın başkenti Adana" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 08.11.2023 05:46
Haber Güncellenme Tarihi: 08.11.2023 05:46
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Doğan: "Türkiye'de tarımın başkenti Adana"

CANSU ERSOY

ADANA (İLKHABER) - Adana 16. Uluslararası Tarım ve Sera-Bahçe Fuarı başladı. Fuarda yer alan stantlardan biri olan  Yüreğir Ziraat Odası'nın Başkanı Mehmet Akın Doğan, ""Türkiye'de tarımın başkenti Adana" dedi.

Adana 16. Uluslararası Tarım ve Sera-Bahçe Fuarı kapılarını ziyaretçilerine açtı. TÜYAP Fuar alanınında düzenlenen fuara birçok firma katıldı. Fuarda Yüreğir Ziraat Odası'da yer aldı. Adana Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan'la konuştuk.

Doğan Türkiye'de tarımın başkenti Adana 3

Adana Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, her yıl Tarım Fuarı'na katıldıklarını ve yetiştirdikleri ürünleri yurt içinden ve yurt dışından gelen tüm ziyaretçilere tanıttıklarını söyledi.

"Fuarlar aynı zamanda bölgemizde yetişen ürünleri dünya pazarlarındaki alıcısına tanıtmak açısından çok da faydalı"

Başkan Doğan, "Adana, Türkiye'de tarımın başkenti. Yılın 365 günü ekim, dikim ve hasat durmadan devam ediyor. Aslında fualar bizim için çok önemli. Tarımda yeni gelişen bilgi ve teknolojilerin çiftçilerimize aktarılması, daha verimli ve etkin kullanılması için fuar organizasyonunun önemi çok büyüktür. Fuarlar aynı zamanda bölgemizde yetişen ürünleri dünya pazarlarındaki alıcısına tanıtmak açısından çok da faydalı. Genelde geniş alanda kurulan bu fuarda hayvancılık ekipmanlarından bitki besleme ürünlerine kadar her şeyi sergiliyoruz" dedi.

Doğan Türkiye'de tarımın başkenti Adana 5

"ADANA OLARAK ŞU AN TÜRKİYE'DE 5 ÜRÜNDE BİRİNCİYİZ"

Fuarların kendileri için olmazsa olmaz olduğundan bahseden Doğan, "Çünkü biz bu ürünleri burada tanıtmazsak kimse Adana'da hangi ürünün yetiştiğini tam olarak bilemez. Fuar alanında standımız kısıtlı bir alanda olduğu için çoğu ürünümüzü de sergileyemedik" diye konuştu.

Doğan Türkiye'de tarımın başkenti Adana 4

"Adana olarak şu an Türkiye'de 5 üründe birinciyiz. Narenciye üretiminin yüzde 40'ını tek başımıza karşılıyoruz. Bu yıl Adana'da 3 milyon 200 bin ton rekolte var. Karpuz üretiminin yüzde 20-25'ini tek başımıza üretiyoruz" idyen Doğan, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

"Yer fıstığının yüzde 60'ını, soyanın yüzde 60'ını üretiyoruz ve hurmada da şu an birinci oldu. Türkiye'de Adana beş üründe birinci. Adana Allah'ın bize bahşettiği güzel bir ova. Dünyada en güzel ovadan biri.

Doğan Türkiye'de tarımın başkenti Adana 6

Türkiye'de ova denilince akla Çukurova geliyor. Çukurova denilince de akla Adana geliyor. İçerisinde Seyhan ve Ceyhan Nehirleri'nin geçtiği, Allah'ın bize bahşettiği güzel bir ovada yılın 365 günü mevsimlik tarım işçisi bulmakta zorlanıyor. Ürün o kadar çok ki yaz-kış demeden çalışmak gerekiyor."

Doğan Türkiye'de tarımın başkenti Adana 7

"EĞER YÜZDE 20-30 DAHA İŞÇİ OLSA BU NARENCİYE AĞAÇTA KALMAYACAK"

İşçinin yetersizliğinden ve işçi bulamadıklarından da bahseden Doğan, konuşmasına şöyle son verdi:

"Eğer yüzde 20-30 daha işçi olsa bu narenciye ağaçta kalmayacak. Adana iklimiyle, toprağıyla, verimli arazisiyle çok değerli bir şehir. Adana tüm ürünlerin yetişmesine elverişli bir yer.

Doğan Türkiye'de tarımın başkenti Adana

Bizim burada tek amacımız tanıtım. Standımızda satış yapmıyoruz, eğer insanlar tatmak isterse sadece tadına bakmaları için kesip bir dilim veriyoruz."

Doğan Türkiye'de tarımın başkenti Adana 8

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.