TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dün meydana gelen depremin merkez üssü neresi?

AFAD, Malatya Battalgazi'de 3 dakika arayla 5,2 ve 4,7 büyüklüğünde iki deprem meydana geldiğini açıkladı. Kandilli verilerinde ise depremin merkez üssü Adıyaman olarak geçti.

Haber Giriş Tarihi: 24.11.2023 10:58
Haber Güncellenme Tarihi: 24.11.2023 11:29
Kaynak: ALİ GÜRELİ
Dün meydana gelen depremin merkez üssü neresi?

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, merkez üssü Battalgazi olan 5,2 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi. Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü verilerine göre de depremin merkez üssünün Adıyaman olarak geçmesi, kafaları karıştırdı.

Malatya Battalgazi'deki 17.46'daki 5,2 büyüklüğündeki ilk depremin ardından saat 17.49'da 4,7 büyüklüğünde ikinci bir deprem meydana geldi. Depremin, 6,36 kilometre derinlikte olduğu belirlendi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Malatya'daki depreme ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, çevre illerden de hissedilen depremde, başta AFAD olmak üzere ilgili kurumların tüm ekiplerinin saha tarama çalışmalarına başladığını açıkladı.

"Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun." ifadelerini kullanan Bakan Yerlikaya, gelişmelerin yakından takip edildiğini belirtti.

AFAD'dan yapılan açıklamada ise depremler sonrasında olumsuz bir durumun bulunmadığı bildirildi.

Vatandaşlar sokaklara döküldü

Deprem paniği yaşanan Malatya'daki vatandaşlar, terk ettikleri evlerine uzun süre girmedi. Güvenli alanlara giden bazı vatandaşlar geceyi otomobillerinde geçirirken, bazıları da araçlarıyla kent dışına çıkmak istedi. Bu durum, trafiğin sıkışmasına yol açtı. Depremler, Gaziantep, Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Kilis ve Diyarbakır illerinde de hissedildi.

Bakan Özhaseki Adıyaman'daydı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki de deprem sırasında Adıyaman'daydı. Adıyaman Valiliğindeki koordinasyon toplantı sırasında depreme yakalandıklarını ifade eden Bakan Özhaseki, "Çok şükür devlet olarak biz depremin ilk gününden itibaren ne yapılması gerekiyorsa onları sırayla yapıyoruz. Şu anda da yapılması icap eden kalıcı konut sağlıklı bir şekilde yapılması, güvenli bir şekilde inşa edilmesi ve dışarıda kalan vatandaşlarımızın bir an önce evlerine kavuşmalarıdır." dedi.

AFAD son depremler-2

Merkez üssü neresi?

Dün meydana gelen depremin merkez üssünün AFAD tarafından Malatya'nın Battalgazi ilçesi,  Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü verilerinde de Adıyaman Geçitli Sıncık olarak geçmesi, vatandaşlarda kafa karışıklığına yol açtı. Depremlere ilişkin AFAD açıklamaları referans olarak dikkate alınırken, vatandaşlar bu iki ayrı verilere ilişkin konuya açıklık getirilmesini istedi.

KANDİLLİ son depremler

Melih Baki'den açıklama

6 Şubat'ta meydana gelen depremlerin ardından kamuoyunun yakından takip ettiği uzman isim Melih Baki de yaptığı açıklamada, bölgede artçı sarsıntıların sürdüğünü ve blokların yerine oturduğunu söyledi.

Jeofizik Mühendisleri Odası Genel Merkezi Onur Kurulu Üyesi Melih Baki, "Daha öncesinde de açıkladığım gibi 5'den aşağı olan depremler sıkıntı yaratmaz. Adana'da olduğu gibi Hatay için de risk geçti. Bu sarsıntılarla denge sağlanıyor, bloklar yerine oturuyor. Basınç ve enerji birikiminin yöneldiği yerler Kıbrıs, Marmara ve Ege arası. Kahramanmaraş, Malatya, Bingöl ve Van arasında hareket eden ikinci blok yerine oturmadı. Artçısı olursa (6-6.5 arası) o bölgede de uzun yıllar rahatlama olacak." dedi.

Kaynak: ALİ GÜRELİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.