TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ecz. Yalbuzdağ: “Cumhuriyet, aklın ve bilimin öncülüğünde geleceği inşa etmek demektir”

Adana Eczacı Odası (ADEO), Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100’ncü yılı nedeniyle ‘Cumhuriyet Balosu’ düzenledi.

Haber Giriş Tarihi: 30.10.2023 11:23
Haber Güncellenme Tarihi: 30.10.2023 11:23
Kaynak: Haber Merkezi
Ecz. Yalbuzdağ: “Cumhuriyet, aklın ve bilimin öncülüğünde geleceği inşa etmek demektir”

ADANA (İLKHABER) – Adana Eczacı Odası (ADEO), Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılı şerefine "Cumhuriyet Balosu" düzenledi. ADEO Başkanı Ecz. Ö. Mürsel Yalbuzdağ, "Cumhuriyetin eczacıları 100. yılın gururunu yaşıyor. Yüz yıldır reçetemiz Cumhuriyet'tir. Cumhuriyet demek, aklın ve bilimin öncülüğünde geleceği inşa etmek demektir" dedi.

Adana Seyhan Oteli'nde düzenlenen Cumhuriyet Balosu'na, Adana Eczacı Odası Yönetim Kurulu Üyeleri, eczacılar ve aileleri, Çukurova Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Selek, ÇÜ Eczacılık Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Umay Merve Güven, Adana Tabip Odası Başkanı Uzm. Dr. Selahattin Menteş, Adana Baro Başkanı Av. Semih Gökayaz, TMMOB Adana İl Sekreteri Ahmet Uncu, Adana Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Nihat Köse, Adana Mali Müşavirler Odası Başkanı Güney Yılmaz, Güney Ecza Koop Yöneticileri, Dağıtım Kanalları temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

ADEO Cumhuriyet Balosu (3)

Aklın ve bilimin öncülüğünde geleceği inşa etmenin aslında Cumhuriyet olduğunu vurgulayan ADEO Başkanı Ecz. Ö. Mürsel Yalbuzdağ, yaptığı konuşmada "Genç bir Cumhuriyet iken, şimdi bir asırlık Cumhuriyet olduk. Cumhuriyet demek haklının yanında olmaktır. Cumhuriyet demek hurafeyi doğmadan parçalayıp, gerçeğin peşinde koşmak demektir. Cumhuriyet demek özgürlük, adalet, barış demektir. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün kurup bize emanet ettiği Cumhuriyet'i yaşatacak olan bizleriz. Cumhuriyetimizi yeni ikinci yüzyılında korumak, geliştirmek, gelecek nesillere sapasağlam teslim etmek, bizlerin en büyük sorumluluğudur. Cumhuriyetimizin 100'üncü yılı kutlu olsun. Başta Ulu Önder Atatürk olmak üzere tüm kahramanlarımızı şükran ve minnetle anıyorum. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız sadece yüzüncü yıllarda değil, her yıl daha büyük bir heyecanla ve daha coşkulu bir şekilde kutlamalıyız. Yaşasın Cumhuriyet diyerek nice yüz yıllar diliyorum" dedi.

ADEO Cumhuriyet Balosu (7)

Adana Eczacı Odası Cumhuriyet Balosu'na katılan eczacılar, Grup ES'in eşliğinde solistler Müge Köymen ve Murat Korkulu'nun seslendirdiği güncel parçalarla eğlendiler. Başkan Ecz. Yalbuzdağ ve üyelerin Atatürk'ün sevdiği Zeybek oynaması göz doldururken, Onuncu Yıl Marşı'nın çalmasıyla tüm katılımcılar ellerinde Türk Bayrağı ile hep birlikte marşı söyleyip, salonu coşkuyla doldurdular.

Başkan Ecz. Yalbuzdağ ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Cumhuriyet coşkusunun yaşandığı balo'da katılımcılara Cumhuriyete sahip çıktıkları için teşekkür ettiler.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.