TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Edirne’de okullar arası halk oyunları renkli görüntülere sahne oldu

Edirne’de gerçekleştirilen ‘Okullar Arası Halk Oyunları Yarışması’ renkli görüntülere sahne oldu.

Haber Giriş Tarihi: 11.04.2023 20:08
Haber Güncellenme Tarihi: 11.04.2023 20:15
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Edirne’de okullar arası halk oyunları renkli görüntülere sahne oldu

Edirne’de gerçekleştirilen ‘Okullar Arası Halk Oyunları Yarışması’ renkli görüntülere sahne oldu.

Edirne İl Gençlik Spor Müdürlüğü, Mimar Sinan Kapalı Spor Salonu’nun ev sahipliğinde izleyiciler önünde gerçekleşen yarışmalara sporcu aileleri ve vatandaşlar ilgi gösterdi. Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı tarafından, 2022-2023 eğitim öğretim yılı okul sporları faaliyetleri çerçevesinde ‘Okullar Arası Halk Oyunları’ düzenlendi. Mimar Sinan Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirilen yarışmaya veliler de oldukça ilgi gösterdi. Halk Oyunları yarışmalarında Minikler, Yıldızlar ve Gençler kategorilerinde toplam 144 sporcu yarıştı.

Yarışmacılar, Türkiye Halk Oyunları Federasyonu hakemlerinin önünde, Minikler, Yıldızlar, Gençler Düzenlemeli ve Düzenlemesiz dalda hünerlerini sergiledi. Okul Sporları Faaliyet Programında yer alan Halk Oyunları İl Şampiyonlukları Müsabakaları tamamlandı. 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Okul Sporları Faaliyet Programında yer alan Halk Oyunları İl Şampiyonlukları Müsabakalarında hünerlerini sergileyen halk oyunları ekiplerinin güzel ve coşkulu oyunları tüm izleyenlerin beğenisini kazandı.

Okul Sporları Faaliyetleri çerçevesinde Okullar arası Halk Oyunları Minikler, Yıldızlar ve Gençler olmak üzere 3 kategoride toplam 144 sporcunun katıldığı yarışmalar Mimar Sinan Spor Salonunda yapıldı. Müsabakaların ardından dereceye giren okul takımları için kupa ve madalya töreni düzenlendi.

Minikler Düzenlemesiz kategorisinde Plevne İlkokulu 1’inci, Kadri Paşa İlkokulu 2’nci, Şehit Asım İlkokulu ise 3’üncü oldu. Yıldızlar Düzenlemesizde Atatürk Ortaokulu 1’inci oldu.

Gençler Düzenlemesizde Emel-Özgür Subaşıay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 1’inci, Edirne Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesi 2’nci, Edirne Sosyal Bilimler Lisesi ise 3’üncü oldu. Ticaret ve Sanayi Odası İlkokulu, Minikler Düzenlemelide ve Gençler Düzenlemeli kategorisinde ise Edirne lisesi şampiyon oldu.

Yıldızlar ve Gençler kategorilerinden birinci olan ekipler, Nisan ayında İzmir’de gerçekleştirilecek Okullar Arası Halk Oyunları grup yarışmalarında Edirne’yi temsil edecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.