TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

En yeşili Kimteks

Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi tarafından düzenlenen “En yeşil fabrika yarışması” sonuçlandı

Haber Giriş Tarihi: 02.06.2016 16:08
Haber Güncellenme Tarihi: 07.11.2023 15:22
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
En yeşili Kimteks

ADANA(İLKHABER) - Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) başkanlığının, çevreye ve doğaya duyulan sorumluluktan hareketle bu yıl 2.’sini düzenlediği “En Yeşil Fabrika Yarışması” sonuçlandı. AOSB’nin “en yeşili” Kimteks Tekstil İnşaat Ticaret ve Sanayi A.Ş. seçildi.

Organize sanayi bölgeleri içerisinde "En Çevreci OSB Yarışması"nda daha önce ikincilik ödülü alan Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi, “en yeşil OSB olma” hedefi doğrultusunda, “En Yeşil Fabrika Yarışması”nın bu yıl 2.’sini gerçekleştirdi. Sanayiciler ve AOSB Başkanlığı personelinden oluşan yarışma komisyonu, yerinde yapılan inceleme ve değerlendirmeler sonucunda, dereceye giren fabrikaları belirledi. Değerlendirmeler; “Alan/yeşil alan oranı, yeşil alan/bitki oranı, yeşil alan/çim oranı, bitki sayısı/bitki çeşitliliği oranı, bitki dizaynı uygunluğu, bitki/mekan uygunluğu, kullanılan aksesuarların durumu, bitkilerin sağlık durumları, budama ve şekil verilmiş bitkilerin durumu, bahçe sulama sistemi durumu, firma içi yabani ot durumu, işletme dışı çevre dizayn ve bakımı” gibi kriterlere göre yapıldı.

ÖDÜLLERİ TÖRENLE VERİLDİ

Komisyonun değerlendirmeleri sonucunda, Kimteks Tekstil İnşaat Ticaret ve Sanayi A.Ş. AOSB’nin “en yeşili” seçilirken, yarışmada BASF Türk Kimya Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. ikinci, Ako Mermercilik ve Madencilik Sanayi Ltd. Şti. üçüncü oldu.

Yarışmada dereceye giren fabrikalara ödülleri, AOSB Başkanlığı Seyhan Salonu’nda gerçekleştirilen 10. Olağan Genel Kurulu öncesi verildi. Kimteks Tekstil İnşaat Ticaret ve Sanayi A.Ş. temsilcisi Ayça Çelik ödülünü Adana Valisi Mustafa Büyük’ün elinden aldı. BASF Türk Kimya Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. temsilcisi Erhan Atılanok’a ödülünü Adana Ticaret Odası Başkanı Atila Menevşe, Ako Mermercilik ve Madencilik Sanayi Ltd. Şti. temsilcisi Ahmet Kara’ya ise ödülünü Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç verdi.

Ayrıca, yarışmada “İşletme dışı çevre dizaynı ve bakımı” mansiyon ödülünü alan Sanpey Gıda Maddeleri Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti.’ye ödülü, Adana Ticaret Borsası Başkanı Şahin Bilgiç tarafından firmayı temsilen Adana Sanayi Odası Meclis Başkanı Hüseyin Nuri Çomu’ya verildi. “Bitki dizaynı uygunluğu” mansiyon ödülünü alan Beta Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş. temsilcisi Abdurahman Koçak'a ise ödülü Adana Sanayi Odası Meclis Başkanı Hüseyin Nuri Çomu tarafından verildi.

Ödül töreninde, Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi’nde geçtiğimiz aylarda ibadete açılan ve Sultan Ahmet Camisi’nin mimarisinden esinlenerek inşa edilen Arif Uçurum Camisi’ni yaptıran Oğuz Tekstil adına, Yönetim Kurulu Başkanı İsrafil Uçurum’a da tablo hediye edildi. Uçurum’a tabloyu, Adana Valisi Mustafa Büyük ve AOSB Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sütcü birlikte verdi.

“HEDEFİMİZ DAHA YEŞİL BİR OSB”

Yarışmada ödül alan fabrikaları tebrik eden AOSB Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sütcü, AOSB sınırları içerisinde çevreye duyarlı üretim gerçekleştirmeye büyük özen gösterdiklerini söyledi. Yarışmayla firmalar üzerinde teşvik edici bir etki yaratılmasının amaçlandığını ifade eden Sütcü, “Daha yeşil bir OSB için elimizden geleni yapıyoruz. OSB’de yeşil miktarını arttırmak amacıyla 2015 yılında 50 bine yakın fidan diktik. Bu sene de en az 30 bin fidan dikmeyi hedefliyoruz” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.