TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Esendemir: 100 yıl daha geçse bu coşku bitmez!

Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Başkan Vekili ve Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC) Başkanı Cafer Esendemir, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 100. Yıldönümünü kutladı.

Haber Giriş Tarihi: 27.10.2023 10:43
Haber Güncellenme Tarihi: 27.10.2023 11:03
Kaynak: BÜLTEN
Esendemir: 100 yıl daha geçse bu coşku bitmez!

ADANA(İLKHABER)- Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Başkan Vekili ve Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC) Başkanı Cafer Esendemir, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yıl dönümünü kutlayarak, 100 yıl sonra da coşkunun devam edeceğine inandığını belirtti. Esendemir, tarihi bir dönemin yüce Türk milleti tarafından cumhuriyetin ilanı ile taçlandığını vurgulayarak, Cumhuriyet'in bağımsızlık mücadelesi sonucu kurulduğunu ifade etti.

ÇGC Yönetim Kurulu adına yaptığı açıklamada, Türkiye Cumhuriyeti'nin, zorlu koşullara rağmen bağımsızlık düşüncesi ve birlik beraberlik ruhuyla kurulduğunu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere kahraman silah arkadaşları, şehitler ve gaziler sayesinde ayakta durduğunu vurguladı. Esendemir, bu değerleri gelecek kuşaklara aktarmanın önemine dikkat çekti.

Gazetecilerin tarihi olaylara tanıklık ettiğini ve Türkiye Cumhuriyeti'nin ikinci yüzyılına girerken daha fazla sorumluluk taşıdıklarını belirten Esendemir, demokrasiyi güçlendirmenin ve cumhuriyetin değerlerine sahip çıkmanın önemini vurguladı. Esendemir, Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, kahraman silah arkadaşları, şehitler ve gazileri minnetle andı ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını coşkuyla kutlama temennisinde bulundu.

Kaynak: BÜLTEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.