TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi arı yetiştiricilerine arı keki dağıtıyor

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, arı yetiştiricilerini desteklemek ve arıcılığı yaygınlaştırmak amacıyla "Arı Keki Desteği Projesi" kapsamında 12 kırsal ilçedeki arıcılara 1885 kilogram Arı Keki dağıttı.

Haber Giriş Tarihi: 31.01.2024 10:37
Haber Güncellenme Tarihi: 31.01.2024 10:37
Kaynak: Haber Merkezi
Eskişehir Büyükşehir Belediyesi arı yetiştiricilerine arı keki dağıtıyor

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, tarım ve hayvancılık alanındaki destek projelerine bir yenisini ekleyerek "Arı Keki Desteği Projesi"ni hayata geçirdi. Bu kapsamda, Arıcılık Kayıt Sistemi'ne (AKS) kayıtlı arı yetiştiricilerine Arı Keki dağıtımı yapıldı.

12 kırsal ilçede kayıtlı olan ve projeye başvuran 226 arı yetiştiricisine toplamda 1885 kilogram Arı Keki dağıtıldı. Dağıtım işlemi, Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı yetkilileri tarafından gerçekleştirildi.

Proje kapsamında destek alan arı yetiştiricileri, verdikleri destek nedeniyle Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'e teşekkür ettiler. Arı keki, arıların kış aylarında yeterli beslenmelerini sağlamak için kullanılan önemli bir arıcılık malzemesidir ve güçlü kolonilerin oluşturulmasına katkı sağlar.

Dağıtımın ardından, destekleme çalışmalarının Odunpazarı ve Tepebaşı ilçeleri ile mahallelerde devam edeceği belirtildi. Bu tür projeler, arı yetiştiricilerinin faaliyetlerini sürdürebilmeleri ve arıcılık sektörünü güçlendirebilmek adına önemli bir katkı sağlamaktadır.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.