TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Göktürk Güngör: Belediye başkanları seçildikleri partilere değil, muhtarlar gibi halka hizmet etmeli

Çukurova Belediyesi bağımsız adayı, Anadolu Muhtarlar Federasyonu Genel Başkanı Göktürk Güngör, "Belediye başkanları seçildikleri partilere değil, muhtarlar gibi halka hizmet etmeli" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 31.01.2024 11:49
Haber Güncellenme Tarihi: 31.01.2024 11:49
Kaynak: BÜLTEN
Göktürk Güngör: Belediye başkanları seçildikleri partilere değil, muhtarlar gibi halka hizmet etmeli

Çukurova Belediye Başkanlığına bağımsız aday olan, Anadolu Muhtarlar Federasyonu Genel Başkanı Göktürk Güngör, belediye başkanlarının halkın tüm kesimlerine tarafsız hizmet edebilmesi için siyaset üstü bir anlayışla göreve muhtarlar gibi bağımsız seçilmeleri gerektiğini vurguladı. Güngör, “Ancak ne yazık görüyoruz ki belediyeler bir süre sonra siyasi partilerin arka bahçesi oluyor. Oysa belediye başkanları siyasi partilerin, parti merkezlerinin değil, halkın kölesi olmalı. Belediye başkanları seçildikleri partilere değil, muhtarlar gibi halka hizmet etmeli” dedi.

Vatandaşlara hizmet aşkıyla girdiği 2019 Yerel Seçimleri’nde Çukurova ilçesinde Güzelyalı Mahalle Muhtarı seçilen Güngör, başarılı çalışmalarını Anadolu Muhtarlar Federasyonu Genel Başkanlığı göreviyle taçlandırarak birlik olduğu meslektaşlarına öncülük etti. Göreve seçildiği ilk günden bu yana sorumluluk alanı fark etmeksizin vatandaşların her ihtiyacına koşan Güngör, kendisine oy vermeyenlerin dahi takdirini toplayıp, siyaset üstü hizmet anlayışının örneğini ortaya koydu. Çalışmaları sırasında karşılaştığı siyasi engelleme girişimlerine de aldırış etmeyen Güngör’ün hayata geçirdiği sayısız proje ve samimi ilişkileri, vatandaşların yoğun ilgisine neden oldu.

Mahallesini aşan hizmetlerini ve vizyonunu ilçesiyle buluşturmak isteyen Göktürk Güngör, Bağımsız Çukurova Belediye Başkan Adaylığını ilan etti. Güngör, yüreklerine dokunduğu vatandaşların yoğun talebi nedeniyle bu göreve talip olduğunu dile getirdi. Vatandaşlara sunduğu en büyük ve en önemli vaadin, ‘tarafsız hizmet’ olduğunu vurgulayan Güngör, “Her daim yenilikçi çözümlerle halka hizmet etmeyi düstur edindiğim bu yolda yılmadan ürettik, paylaştık ve çalıştık. Dayanışma halinde olduk” dedi.

“BELEDİYE BAŞKANLARI HALKIN KÖLESİ OLMALI”

Mevcut partili belediye başkanlığı sistemine göre başkanların vatandaşlara eşit hizmet götürmesinin neredeyse imkansız olduğunun altını çizen Bağımsız Çukurova Belediye Başkan Adayı Göktürk Güngör şöyle konuştu:

“Bu nedenle belediye başkanlarının da muhtarlar gibi bağımsız seçilmesi gerekiyor. Tek görevi vatandaşa hizmet olan belediye başkanları hiçbir siyasi emele gebe kalmamalı. Ancak ne yazık görüyoruz ki belediyeler bir süre sonra siyasi partilerin arka bahçesi oluyor. Oysa belediye başkanları siyasi partilerin, parti merkezlerinin değil, halkın kölesi olmalı. Belediye başkanları seçildikleri partilere değil, muhtarlar gibi halka hizmet etmeli. Belediye başkanı toplumun her kesimine eşit mesafede hizmet üretmeli. Belediyenin elindeki tüm kaynaklar, elde ettiği tüm gelir halka aktarılmalı. Belediyelerden çanta çanta paralar genel merkeze bağlanmamalı.”

“ELİNİ ÖPECEĞİMİZ KİŞİLER PARTİ BÜYÜKLERİ DEĞİL”

Göktürk Güngör, ideolojilere değil gönüllere talip olduğuna vurgu yaparak sözlerini şöyle sürdürdü:

“Hizmetlerimizi daha geniş kitlelere yaymak için tüm ilçe halkının oylarına talibim. En büyük referansım ise 5 yıldır yaptığımız çalışmalarımız. Biz ranta değil, hizmete talibiz. İdeolojilere saplantılı değil, gönüllere talibiz. Şirinlik yapıp elini öpeceğimiz kişiler de parti büyükleri değil, halkımızın ta kendisidir. Çocuklar, gençler, yaş almışlar, dezavantajlılar, ihtiyaç sahipleri, hayvanseverler, spor ve kültür kulüpleri, sivil toplum kuruluşları, kısacası toplumun her kesimini dinleyip, inovatif hizmetler sunacağız. Yol, temizlik, altyapı, bunlar zaten reklamı bile yapılmayacak temel hizmetler. Bizim bunları zaten zorunlu olarak yapmamız lazım, bunlarla övünmememiz gerek. Çukurova medeni ve eğitimli bir kent. İlçemizi daha çağdaş ve yaşanabilir bir kent haline getirmek için var gücümüzle çalışacağız. Proje üretirken vatandaşın çıkarını düşündüğümüz kadar, her işin estetik tarafını da düşüneceğiz. Bunları yaparken de sürekli halkın sesini ve taleplerini dinleyip adeta bir orkestra gibi ahenkle hizmet üreteceğiz.”

Kaynak: BÜLTEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.