TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gürer: “Seyyar satıcıların çalışma koşulları düzenlenmeli”

Gürer, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı'na sunduğu Meclis Araştırması Önergesi ile seyyar satıcıların durumunu gündeme taşıdı.

Haber Giriş Tarihi: 11.11.2023 10:09
Haber Güncellenme Tarihi: 11.11.2023 10:09
Kaynak: İBRAHİM BAYSAL
Gürer: “Seyyar satıcıların çalışma koşulları düzenlenmeli”

İBRAHİM BAYSAL

ADANA (İLKHABER) - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, seyyar satıcıların çalışma koşullarının düzenlenmesi, ekonomik sıkıntılarının giderilmesi ve sosyal güvenlik sistemine dahil edilmesi talebiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) Meclis Araştırması açılmasını önerdi.

Gürer, yaptığı açıklamada, ekonomik politikaların zengini daha zengin, yoksulu daha yoksul hale getirdiğini vurgulayarak, işsizlik sorununun arttığını ve güvencesiz çalışma koşullarının yaygınlaştığını belirtti. Seyyar satıcıların sayısının Türkiye genelinde 8 milyona yaklaştığını tahmin ettiklerini ifade eden Gürer, sokak emekçiliğinin önemli bir yaşam mücadelesi olduğuna dikkat çekti.

Önergesinde eşit işe eşit ücret, tam istihdam, sosyal devlet ve hukuk devleti gibi kavramların uygulanmasının önemine vurgu yapan Gürer, seyyar esnaf ve zanaatkarların yoksulların ve yoksul mahallelerin tüketim ihtiyaçlarını karşılamada önemli bir rol üstlendiğini belirtti. Seyyar satıcıların sosyal güvenlik sistemine dahil edilmesi, çalışma koşullarının düzenlenmesi ve ekonomik sıkıntıların giderilmesi için Meclis Araştırması açılmasının gerekliliğine işaret etti.

Gürer, mevsimlik işçilerin sorunlarının çözümüne yönelik detaylı bir araştırma yapılması ve bu kesimin haklarının korunması adına acil düzenlemelerin yapılmasını talep etti. Seyyar satıcıların yaşadığı sorunların tespiti ve çözümü için Meclis Araştırması'nın önemli bir adım olacağını belirterek, bu konuda TBMM Başkanlığı'na başvuruda bulundu.

Kaynak: İBRAHİM BAYSAL

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.