TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gürer: "Türkiye, 10 ayda 682 bin baş hayvan ithal etti"

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Ticaret Bakanı Ömer Bolat'ın sorusuna verdiği cevap üzerine, bu yılın ilk 10 ayında 682 bin 331 baş hayvanın ithal edildiğini belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 19.11.2023 10:14
Haber Güncellenme Tarihi: 19.11.2023 10:14
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Gürer: "Türkiye, 10 ayda 682 bin baş hayvan ithal etti"

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer'in Ticaret Bakanı Ömer Bolat'a yönelttiği soruya verilen cevapta, bu yılın ilk 10 ayında Türkiye'nin 682 bin 331 baş hayvan ithal ettiği açıklandı. Gürer, önceki dönem Tarım ve Orman Bakanlarının 2023'te hayvan ithalatını sonlandırma sözlerine rağmen, bu yıl önemli bir artış yaşandığını ifade etti. Hayvan varlığının sürekli azaldığına dikkat çeken Gürer, bu durumun et ve süt ürünlerinin fiyatlarına olumsuz yansıdığını savundu.

Türkiye'de canlı hayvan varlığının sürekli azaldığını ve bu durumun et ve süt ürünlerinin raf fiyatlarına yansıdığını vurgulan Gürer, yem fiyatlarındaki artış, ahır giderlerinin yükselmesi ve küçük aile tipi işletmelerin hayvanlarını satması gibi faktörlerin hayvan varlığını azalttığını ifade etti. Gürer, geçmiş dönemde yapılan "hayvan ithalatını sonlandıracağız" açıklamalarına rağmen bu yıl yapılan ithalatın ciddi bir artış gösterdiğine dikkat çekti.

Türkiye'nin kendi kendine yetmesi gereken bir ülke olmasına rağmen hayvan ithal etmesini eleştiren Gürer, hayvan varlığının azalmasıyla et üretiminin düştüğünü, bu durumun da et fiyatlarını artırdığını ifade etti. Cumhurbaşkanlığı bütçe gerekçesinde belirtilen hedeflere ulaşılamadığını ve et üretiminin giderek azaldığını öne süren Gürer, önerileri arasında yem fiyatlarının düşürülmesi, çiftçiye desteklerin artırılması ve üreticinin emeğinin karşılığını alması, hayvancılığı sürdürebilmek için önlemler alınması gerektiğini vurguladı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.