TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gürer'den Sağlık Bakanlığına eleştiri yağmuru: "Bakanlık israf yapıyor"

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Plan ve Bütçe Komisyonu'nda 2024 yılı Sağlık Bakanlığı bütçesinin görüşüldüğü oturumda konuşarak, Türkiye'deki sağlık sistemine dair çeşitli sorunlara dikkat çekti.

Haber Giriş Tarihi: 10.11.2023 10:43
Haber Güncellenme Tarihi: 10.11.2023 10:43
Kaynak: SERHAT AKARSU
Gürer'den Sağlık Bakanlığına eleştiri yağmuru: "Bakanlık israf yapıyor"

SERHAT AKARSU

ADANA (İLKHABER) - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Sağlık Bakanlığı'nın 2024 bütçesini değerlendirdi. Gürer, Bakanlık faaliyetleriyle ilgili eleştirilerde bulunarak çeşitli sorunlara dikkat çekti.

Gürer'in eleştirileri arasında hastanelerdeki yetersiz kadro, taşeron firma adına çalışan sağlık işçilerinin durumu, aile sağlığı çalışanlarının özlük hakları, ilaç teminindeki sorunlar ve sentetik tatlandırıcıların olumsuz etkileri gibi konular yer aldı.

Sağlık Bakanlığı'nın 2024 bütçe görüşmelerinde konuşan Gürer, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın sunum kitapçığına yönelik eleştirilerde bulundu. Kitapçığın gereksiz sayfalar ve resimlerle dolu olduğunu belirten Gürer, içerisinde yer alan bilim kurulu üyelerinin isimlerinin yazılmamasını sert bir şekilde eleştirdi.

Hastanelerdeki kadro eksikliğine vurgu yapan Gürer, bu durumun hastanelerin işleyişini olumsuz etkilediğini ifade etti. Ayrıca, sağlık sektöründeki taşeron çalışanların kadro taleplerini yeniden gündeme getirerek, bu kişilere kadro verilmesi çağrısında bulundu.

Sağlık alanındaki bir diğer eleştiri konusu ise atama bekleyen sağlık personeli oldu. Sağlık yönetimi lisans bölümü mezunları, fizyoterapistler, diyaliz teknikerleri ve diğer branşlarda binlerce sağlık çalışanının atanmayı beklediğine dikkat çeken Gürer, bu konuda düzenlemeler yapılması gerektiğini belirtti.

Aile sağlığı çalışanlarının durumunu eleştiren Gürer, bu çalışanların kamu personeli olarak nitelendirilmesine rağmen kamuda dışarıda çalışanlar gibi değerlendirildiğini söyledi. Aile sağlığı çalışanlarının iş güvencelerinin düzenlenmesi gerektiğini ifade etti.

Gürer, eczanelerde yaşanan ilaç temin sorunlarına da değinerek, bizzat kendi deneyimini paylaştı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya yönelik eleştirilerde bulunan Gürer, sentetik tatlandırıcılara neden izin verildiğini sorgulayarak, bu konuda bilimsel araştırmalar yapılması gerektiğini belirtti.

hastanelerdeki çevre düzenlemelerinin yetersizliğine vurgu yapan Gürer, hastanelerin otel gibi olduğunu ancak doktor ve çalışan sayısının yetersiz olduğunu ifade etti. Niğde'deki sağlık altyapısının yetersiz olduğunu dile getiren Gürer, çeşitli sorunlara çözüm bulunması çağrısında bulundu.

Kaynak: SERHAT AKARSU

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.