TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hataylı depremzede üreticilere Büyükşehir'den destek

Kahramanmaraş merkezli depremlerden zarar gören Hataylı üreticilere, Büyükşehir Belediyesi tarafından keçiboynuzu ve zeytin fidanı desteği sağlandı.

Haber Giriş Tarihi: 28.12.2023 12:36
Haber Güncellenme Tarihi: 28.12.2023 12:53
Kaynak: ALİ GÜRELİ
Hataylı depremzede üreticilere Büyükşehir'den destek

"Asrın felaketi" olarak tanımlanan Kahramanmaraş merkezli depremlerden zarar gören Hataylı üreticilere Büyükşehir Belediyesi tarafından keçiboynuzu ve zeytin fidanı desteği sağlandı.

Kaybolmaya yüz tutan ata tohumlarını 2018 yılında başlattıkları projeyle çiftçilere ücretsiz ulaştırarak ekiminin yaygınlaştırılmasını ve hasadını sağlayan Hatay Büyükşehir Belediyesi, 6 Şubat'taki yıkıcı depremden etkilenen il genelindeki üreticilere tohum ve fide desteğini sürdürüyor.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfi Savaş, "Çiftçiye Destek Toprağa Nefes" projesi kapsamında Arsuz ilçesindeki mahallelerde üreticilerle bir araya geldi.

Kale, Işıklı ve Tatarlı mahallelerini ziyaret eden Başkan Savaş, sorun ve taleplerini dinlediği üreticilere, topraklarını işleyerek bu sayede ekonomik gelirlerini yükseltmeleri amacıyla 3 bin adet keçiboynuzu ve zeytin fidanı dağıtımı gerçekleştirdi.

Depremden zarar gören kentin yolları ve altyapısının yanı sıra Hatay’ın kalkınması için tarımsal kalkınmaya destek vermeye ve çiftçinin yanında olmaya devam edecekleri mesajı veren Başkan Lütfi Savaş, daha sonra Konacık, Tülek ve Avcılarsuyu mahallelerinde de vatandaşlarla bir araya gelerek sorun ve taleplerini dinledi.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfi Savaş, "Fidan desteğinde bulunduğumuz çiftçilerimizin ürün satışındaki sorunlarını gidermek amacıyla yılbaşından sonra Belediyemiz bünyesinde açacağımız Hatay Gıda Girişim A.Ş. sayesinde meyvelerin kurutularak satışı sağlanacak. Kurduğumuz e-ticaret sitesi üzerinden ise bu ürünlerin satışı yapılarak çiftçimizi zarardan kurtaracağız. Projelerimiz ile Hatay’ımızın geleceğine dokunacak adımlar atıyoruz. Daha güzel yarınlar için hep birlikte ve el ele tüm gayretimizle çalışıyoruz." dedi.

Altyapı için ihale süreci başlayacak

Ziyaretlerini Arsuz’un Arpagedik, Hüyük ve Hacıahmetli mahallelerinde sürdüren Başkan Lütfi Savaş, "Arsuz'un altyapı problemlerinin sona ermesi ve hemşerilerimizin taleplerini yerine getirmek amacıyla ihale sürecini başlatıyoruz. 2024 yılı yaz aylarında içme suyu ve altyapı projesini faaliyete geçireceğiz. Böylelikle Arsuz’daki su problemini de çözmüş olacağız. Yaptığımız ve ileride hayata geçireceğimiz projelerimizle hemşerilerimiz rahata kavuşacak. Tarım, ekonomi, istihdam gibi ana problemlerimizi çözmek için buradayız. Hatay’ımızın 15 ilçesine eşit ilkelerle hizmet etmeye devam edeceğiz ve yolumuzda emin adımlarla ilerleyeceğiz." diye konuştu.

Kaynak: ALİ GÜRELİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.