TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hatip Çelik iş insanlarını Mardin’de yatırıma davet etti

Mardin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hatip Çelik, Mardin Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Sabahattin Evrensel ile Yönetim Kurulu üyesi İbrahim Batuk, İstanbul’daki Mardin Dernekler Federasyonu (MARDİNFED)’in konuğu oldular.

Haber Giriş Tarihi: 12.08.2023 16:47
Haber Güncellenme Tarihi: 12.08.2023 16:47
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Hatip Çelik iş insanlarını Mardin’de yatırıma davet etti

ADNAN AVUKA

MARDİN(İLKHABER)-Mardin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hatip Çelik, Mardin Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Sabahattin Evrensel ile Yönetim Kurulu üyesi İbrahim Batuk, İstanbul’daki Mardin Dernekler Federasyonu (MARDİNFED)’in konuğu oldular.

 “Mardin’in en önemli sivil toplum kuruluşu olarak şahsım, yönetimim ve kuruluşum adına Medeniyetin, tarımın, ticaretin ve zanaatın ilk ortaya çıktığı Mardin’den sizlere selam ve muhabbet getirdim” diyerek konuşmasına başlayan Mardin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hatip Çelik,  “Mardin geçmiş dönemin en önemli üretim ve ticaret merkezidir. Boncuklu tarla ile üretim ve ticaret geçmişimiz insanlık medeniyet geçmişi ile yaşıt 13 bin yaşındadır. Mardin’in kalkınması sadece bir ilin değil aynı zamanda genç nüfusu ile ülke kalkınmasında kilit bir rol oynamaktadır.” dedi. 

Çelik MARDİNFED üyelerine hitap eden konuşmasını şöyle sürdürdü:

“MARDİNFED aracılığıyla, İstanbul ile Mardin arasında köprü kurulacak olması, işbirliğinin geliştirilmesi ilimiz için önemli bir adımdır. İstanbul Mardin Dernekleri Federasyonu çatısı altında Mardinlileri temsil eden vakıflar ve dernekler hem İstanbul hem de Mardin’de lokomotif rol gütmektedir. Mardin Ticaret ve Sanayi Odası ile MARDİNFED, Mardin için gerekli ve kritik projelerin gerçekleştirilmesi için ortak hareket ederek, Mardin’in hak ettiği yatırımları alabilecektir. Mardinliler, artık Mardin için gerekli sulama, lojistik merkezi, yol, eğitim ve sağlık gibi kamu yatırımlarının gerçekleştirilmesi için ortak hareket edecektir. Buna ek olarak MARDİNFED bünyesinde birçok iş adamı ve sanayici bulunmaktadır. Özellikle yeni açılan sanayi alanlarında İstanbul’da yaşayan hemşehrilerimizi Mardin’de yatırıma davet ediyoruz. Kazançlarınızın bir kısmını Mardin’de yatırım olarak döndürmeniz hem ilimiz hem de ülkemizin kalkınmasına önemli etki yaratacaktır.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.