TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hayvanların kahramanı yazılan yazılar sayesinde yaralı hayvanları buluyor

Adanalı hayvan sever Selen Usta, sokak köpeklerini tedavi edip barınakta iyileştiriyor. Yaralı hayvanları bildirmek için yazılar yazılıyor. Usta, yüz binlerce sokak hayvanına destek oluyor ve ilaç masraflarının desteklenmesi gerektiğini vurguluyor.

Haber Giriş Tarihi: 02.07.2024 17:52
Haber Güncellenme Tarihi: 02.07.2024 17:52
Kaynak: Haber Merkezi
Hayvanların kahramanı yazılan yazılar sayesinde yaralı hayvanları buluyor

Adanalı hayvan sever Selen Usta, hasta, yaralı halde bulduğu sokak köpeklerini tedavi ettirip, kendi imkanları ile kiralayarak kurduğu barınakta iyileştiriyor. Hayvanseverlerin ve hayvanların kahramanı olan Selen Usta’ya ulaşmak isteyenler, besleme noktalarına yazılar yazarak yaralı hayvanları bildiriyor.

İLKHABER Gazetesi'nden Bayram Bulut'un haberine göre Adana’da yüz binlerce sokak hayvanı bulunuyor. Açlığa ve ölüme terk edilmiş, hasta,  araçların çarpması sonucu yaralanmış ve insanlar tarafından kötü muamele nedeniyle uzuvlarını kaybetmiş ve yaralanmış hayvanlara sahip çıkan Adanalı hayvansever Selen Usta, elindeki imkanlar doğrultusunda sokak hayvanlarına bakmaya devam ediyor. Yolda bulduğu yaralı ve hasta köpeklere bakan Selen Usta’ya ulaşmaya çalışan kişiler çeşitli noktalara yazılar yazarak yaralı hayvanların yerini bildiriyor.

Hayvanların kahramanı yazılan yazılar sayesinde yaralı hayvanları buluyor 2

“MAMA BIRAKAN ABLA, BURADA BİR KÖPEK VAR YARALI. BENİM DURUMUM YOK. SAĞOL”

Yaralı gördüğü köpeğe durumu olmadığı için bakamayan ve bir elektrik panosunun üzerine, “Mama bırakan abla, burada bir köpek var yaralı. Benim durumum yok. Sağol” yazan vatandaşın olduğu görüldü. Sayvanseverler ve hayvanların kahramanı haline gelen Selen Usta, bu duruma kayıtsız kalmayarak Yalmanlı Mahallesi civarındaki yaralı köpeği tespit etti. Köpeği bulan ve tedavisini yaptıran Selen Usta, köpeği daha sonra sahiplendi.

Hayvanların kahramanı yazılan yazılar sayesinde yaralı hayvanları buluyor 3

KÖPEKLERE SAHİP ÇIKIYOR

Bu kötü durumda olan köpekler için bir dernek kurduğunu dile getiren Usta, yaralı araç çarpmış, yasta, bir uzuvunu kaybeden sokak hayvanlarına baktığını belirtti. Gördüğü bütün köpeklere yardımcı olmaya çalışan Usta,”Bunu herkes gördüğü için artık durumu olmayan insanlar bana ulaşarak kötü durumda olan sokak hayvanlarını bildirmeye çalışıyor. İletişim kanallarımdan bana ulaşanlar oluyor. Ancak ulaşamayanlarda var. Ulaşamayan kişilerde benim sokakhayvanlarını besleme yaptığım yerlere yazılar yazarak kötü durumda olan hayvanların yerlerini bildiriyorlar” dedi.

Hayvanların kahramanı yazılan yazılar sayesinde yaralı hayvanları buluyor 4

YAZILAR YAZARAK ULAŞIYORLAR

Kendi imkanları ile bu yazılan yazılar doğrultusunda sokak hayvanlarını bulup tedavilerini yaptırdığını belirten Usta, “Sırf bu çocuklara bakabilmek adına bir dernek kurduk. Derneğimizin adı Doğa Gönüllüleri ve Hayvanları Koruma Derneği. Kısa adımız DOGİAD olarak geçiyor. En azından herkes bütçesi kadar, imkanı kadar derneğimize destekte bulunursa hem tedavide hem klinik masraflarında, mama masraflarında bize çok büyük bir destek sağlayacaktır” diye konuştu.

Hayvanların kahramanı yazılan yazılar sayesinde yaralı hayvanları buluyor 5

İLAÇ MASRAFLARI ÇOK YÜKSEK

İlaç fiyatlarının yüksek olduğunu işaret eden Selen Usta, “Sokakta beslediğimiz alanlarda yaralı hayvanlarımız oluyor, uyuz hayvanlarımız oluyor. Uyuz ilaçlarımız var. Bunların  fiyatları 300-350-400 arası değişiyor. Esas bunun etkilileri 1250 lira.   Bunlar bile maliyet.  Bunun için desteğe ihtiyacımız var. Klinik desteğine ihtiyacımız var” şeklinde konuştu.

Hayvanların kahramanı yazılan yazılar sayesinde yaralı hayvanları buluyor 6

SATIN ALMA SAHİPLEN

Sokaklardan kurtarıp sağlığına kavuşturduğu köpekleri tekrar sokağa bırakmak istemediğini belirten Usta, “Bizler bu hayvanları kurtarmak için gerçekten çok ciddi bir mücadele verdik, bütün hayatımızdan ödün verdik. Yani sosyal hayatla alakalı bir bağlantım kalmadı.  Buradan sahiplendirme için de çağrıda bulunmak istiyorum. Lütfen cins takıntılarını bırakalım. Hepsi gerçekten bebek. Hangi cins olursa olsun sadece sevginizi verdikten sonra hepsi size en büyük dost olacaktır. Bunun için satın alma sahiplen diyoruz” ifadelerini kullandı.    

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.