TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İçişleri Bakanı Soylu, Uluslararası Göç Örgütü Genel Direktörü Vitorino ile görüştü

- Vitorino, Suriye'ye yardım tırlarının gönderildiği Reyhanlı'daki BM merkezini ziyaret etti, Boynuyoğun Geçici Barınma Merkezi'ndeki sığınmacılarla bir araya geldi - Antonio Vitorino: - "Umarım uluslararası toplum, ciddi şekilde insani yardıma ihtiyacı olan bu insanları desteklemeye devam eder"

Haber Giriş Tarihi: 11.03.2023 19:42
Haber Güncellenme Tarihi: 11.03.2023 21:01
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
İçişleri Bakanı Soylu, Uluslararası Göç Örgütü Genel Direktörü Vitorino ile görüştü

HATAY (AA) - İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Uluslararası Göç Örgütü (IOM) Genel Direktörü Antonio Vitorino ile bir araya geldi.

Kahramanmaraş ve Hatay merkezli depremlerden dolayı dayanışma sergilemek ve taziyelerini iletmek amacıyla Türkiye'ye ziyarette bulunan Vitorino, Ankara'daki temaslarının ardından Hatay'a geldi.

Bakan Soylu ile Genel Direktör Vitorino'nun görüşmesi, Hatay İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünde gerçekleşti.

Soylu, IOM'nin afetin başından itibaren Türkiye'nin yanında olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek destekleri için teşekkür etti.

Basına kapalı devam eden görüşmede, Göç İdaresi Başkanı Savaş Ünlü de hazır bulundu.

- Reyhanlı'daki BM merkezi ve Geçici Barınma Merkezi'ne ziyaret

Görüşme öncesinde Reyhanlı ilçesindeki Birleşmiş Milletler (BM) merkezini ziyaret eden Vitorino, yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı, Suriye'ye tırlarla gönderilecek yardım malzemelerini inceledi.

Antonio Vitorino, gazetecilere, IOM'nin Suriye'nin kuzeybatısını desteklemek için yardım malzemelerini aktarma çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Depremden bölgenin ciddi şekilde etkilendiğine dikkati çeken Vitorino, şu ifadeleri kullandı:

"Suriye'nin kuzeybatısındaki 4 milyondan fazla insana, insani ve hayat kurtarıcı yardım sağlamak için gıda dışı tüm malzemeleri taşıyoruz. Bu yüzden topladığımız malzemeleri buraya getiriyoruz ve sonra onları Suriye'nin kuzeybatısındaki ihtiyaç sahiplerine dağıtmak için paydaşlarımıza aktarıyoruz. Umarım uluslararası toplum, ciddi şekilde insani yardıma ihtiyacı olan bu insanları desteklemeye devam eder."

Boynuyoğun Geçici Barınma Merkezi'nde sığınmacılarla bir araya gelen Vitorino, yürütülen çalışmalar hakkında bilgi alarak inceleme yaptı.

Göç İdaresi Başkanı Savaş Ünlü, ziyarette Vitorino'ya eşlik etti.

Vitorino, Ünlü ve merkeze sonradan gelen BM Mülteci Örgütü Yüksek Komiseri Filippo Grandi, basına kapalı toplantı gerçekleştirdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.