TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İHH’dan ihtiyaç sahiplerine kurban eti

İHH İnsani Yardım Vakfı 2023 yılı Kurban organizasyonunu "Kurban İbadet Paylaşmak Kardeşliktir" sloganıyla, Türkiye dâhil 48 ülkede gerçekleştirdi. Vekâletini aldığı 75 bin 53 hisselik kurbanı bağışçıların adına ihtiyaç sahiplerine ulaştıran İHH, Adana’da bine yakın ailenin yüzünü güldürdü.

Haber Giriş Tarihi: 04.07.2023 16:02
Haber Güncellenme Tarihi: 04.07.2023 16:02
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
İHH’dan ihtiyaç sahiplerine kurban eti

ADANA(İLKHABER)-İHH İnsani Yardım Vakfı 2023 yılı Kurban organizasyonunu "Kurban İbadet Paylaşmak Kardeşliktir" sloganıyla, Türkiye dâhil 48 ülkede gerçekleştirdi. Vekâletini aldığı 75 bin 53 hisselik kurbanı bağışçıların adına ihtiyaç sahiplerine ulaştıran İHH, Adana’da bine yakın ailenin yüzünü güldürdü.

Müslümanların en önemli günlerinden birisi olan Kurban Bayramı’nda dünyanın dört bir yanında ihtiyaç sahiplerine kurban eti dağıttıklarını açıklayan İHH Adana Başkanı Mahmut Eraslan; sadece yurt içi ve yurt dışında değil Adana’da binlerce kişiye ulaştıklarını söyledi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Eraslan; "Adana İHH olarak şehrimizde yetim, öksüz, engelli, yaşlı tüm ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza yönelik 700 aileye iki tonun üzerinde kurban eti dağıttık" dedi.

Yüzyılın Felaketi olarak adlandırılan 6 Şubat depremlerinden etkilenen illere özel bir çalışma gerçekleştirdiklerini de vurgulayan İHH Adana Başkanı Mahmut Eraslan açıklamalarını şöyle sürdürdü; "Başta deprem bölgeleri olmak üzere Türkiye'de 6 bin 672 hisselik kurban kesildi ve ihtiyaç sahiplerine pay dağıtımında bulunuldu, Kurban çalışmaları için dünyanın dört bir yanına giden İHH ekiplerimizin dağıtımlarından toplamda 3 milyona yakın kişi istifade etti. Ayrıca Türkiye'de 12 bin 564 çocuğa da bayramlık kıyafet hediye ettik.

İHH kendilerini bekleyen kardeşlerine sadece kurban eti götürerek değil, aynı zamanda hayat koşullarını iyileştirmeye yönelik çeşitli projelerle de destek oluyor. Elbette bu yardımlar hayırseverlerimizin desteği ile gerçekleştiriliyor.

Ben öncelikle ihtiyaç sahiplerimize ulaşmamızda desteklerini esirgemeyen destekçilerimize teşekkür ediyorum. Bu yardımların dağıtılmasında emek sarf eden üyelerimize, gönüllülerimize teşekkür ediyorum. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da yeryüzüne iyiliği yaymak için çalışmalarımıza devam edeceğiz.

Buradan milletimize de bir çağrıda bulunmak istiyorum. Adana’nın, Türkiye’nin, dünyanın dört bir yanındaki mazlumlara el uzatalım. Bizlere sosyal medya ve internet sitelerimiz üzerinden ulaşabilirsiniz. Gelin iyiliği birlikte yayalım."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.