TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İnsan Sanat ve Kültür Derneği'nde yeni başkan Meryem Pırlak

İnsan Sanat ve Kültür Derneği'nin 3. genel kurul toplantısında Meryem Pırlak, başkanlığa seçildi.

Haber Giriş Tarihi: 10.12.2023 12:14
Haber Güncellenme Tarihi: 10.12.2023 12:19
Kaynak: NİLGÜN TAZE
ilkhaber-gazetesi.com
İnsan Sanat ve Kültür Derneği'nde yeni başkan Meryem Pırlak

İnsan Sanat ve Kültür Derneği'nin 3. Genel Kurul Toplantısı'nda Meryem Pirlak, başkanlığa seçildi. Yapılan seçim sonucunda oluşturulan yeni yönetim kuruluyla birlikte Pirlak, derneğin başkanlığına getirildi. Pırlak, yaptığı açıklamada derneğin kültür ve sanat alanındaki faaliyetlerine değinerek, geçmişin sanat eserleri aracılığıyla günümüze taşındığını vurguladı. 2017 yılında kurulan derneğin, yıllar içinde birçok değerli kişinin katkısıyla büyüdüğünü ifade etti.

Pırlak, konuşmasında sanat tarihini öğrenmenin dünya tarihini anlamanın bir yolu olduğunu belirterek, geçmişin, sanat eserleri aracılığıyla günümüze taşındığını ve bu eserlerin duygusal, ruhsal, sanatsal ve bilimsel bağlar kurmada önemli bir rol oynadığını söyledi. Dini ve siyasi içerikli eserlerin insanları yönlendirmekte etkili olduğunu belirterek, Rönesans döneminin kültürel bir devrim ateşlediğini ve hümanizmin etkisiyle ilim, bilim ve sanatın moda olduğunu ifade etti.

Sanatın toplum üzerindeki büyüleyici gücünden bahseden Pırlak, özellikle 15. ve 16. yüzyılda yaşanan kültürel devrimin insanları gelişmeye teşvik ettiğini söyledi. İtalyan ve Kuzey Avrupalı sanatçıların farklı eserlerle kendilerini ifade ettiklerini belirten Pırlak, Osman Hamdi Bey'in Sanayi Nefise Mektebi müdürlüğü döneminin de Türkiye'de sanatın gelişimine önemli bir katkı sağladığını ifade etti.

Seçim sonucunda Meryem Pırlak başkanlığındaki yönetim kurulu şu isimlerden oluştu: Müzeyyen Uraslı, İsmet Argın, Ayşe Sezen ve Başak Yiğenoğlu. Pırlak, derneğin kültürel etkinliklerle topluma değer katmayı ve sanat tarihini öğrenmeyi amaçlayan çalışmalarına devam edeceklerini ifade etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.