TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kadın Kursiyerlere KADES uygulaması anlatıldı

Adana’da kadınlara Kadın Acil Destek İhbar Sistemi (KADES) uygulaması konusunda bilgilendirmeler yapılmaya devam ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 04.05.2024 16:57
Haber Güncellenme Tarihi: 04.05.2024 16:57
Kaynak: Haber Merkezi
Kadın Kursiyerlere KADES uygulaması anlatıldı

Adana İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri Kadın Acil Destek İhbar Sistemi konusunda bilgilendirme çalışmalarını sürdürüyor. Sık sık çalışmalar gerçekleştirerek kadınlara ulaşan ekipler, KADES uygulamasını ve nasıl kullanacaklarını kadınlara tek tek anlatıyor.

İlkhaber Gazetesi'nden Selma DUMAN'nın haberine göre; Son olarak, KADES uygulaması hakkında Tellidere ve Küçükdikili Aile Destek Merkezlerindeki kursiyerlerle bir araya gelen polisler, burada uygulamayı anlattı.

KADES uygulaması hakkında kadın kursiyerleri bilgilendiren polisler, akıllı telefonlarına “KADES” uygulamasını yüklemelerinin önemi anlattı. Uygulamayı kadınların telefonlarına nasıl indirip kuracaklarını ve nasıl çalıştıracaklarını uygulamalı olarak anlatan polisler, kadınlara proşürler dağıtmayı da ihmal etmedi.

kades

Kadın kursiyerler polislere yaptıkları bilgilendirme çalışmasından ötürü teşekkür etti.

KADES NEDİR?

KADES, kadınların ve çocukların maruz kaldığı şiddet, taciz gibi kötü eylemleri biraz da olsun engellemek adına kullanıcılara sunulmuş resmi bir uygulamadır. Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanmış ve acil durumlarda ilk aklınıza gelecek acil müdahale uygulamasıdır.

KADES uygulaması, son yıllarda giderek artan kadına şiddet olaylarının önüne geçebilmek ve kadınlara yardım edebilmek amacıyla geliştirilmiş. Eşinden veya bir başkasından şiddet gören ya da şiddete maruz kalma ihtimali olan kadınlar, akıllı telefonları üzerinden yapacakları ihbarlarda hızlı bir şekilde bu iş için kurulan Kadın Acil Destek İhbar Sistemi’ne ulaşabiliyorlar.
Akıllı telefon kullanıcısı bir kadının, Google Play Store ve Apple Store uygulamasından indireceği “Kadın Destek Uygulamasını (KADES)”, T.C. Kimlik Numarasını girerek ve sonrasından EGM serverlarından gelen aktivasyon kodu ile aktif hale getirebileceği uygulama ile aile içi ve kadına yönelik şiddet mağduru kadınların acil durumlarda cihaz konum bilgisini açarak bir tuşla 155 Polis İmdat Acil Çağrı Merkezine ulaşarak, yardım çağrısının yapıldığı olay yerine en yakın ekip veya devriyenin sevk edilerek olaya müdahalesi sağlanıyor.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.