TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kadınlar İsrail’i kınadı

İsrail’in Filistin halkına yönelik saldırılarını protesto eden Gökkuşağı Yardım ve Dayanışma Derneği üyeleri, Ak Parti Adana İl Başkanlığı önünde basın açıklaması yapıp, parti yöneticileri ile görüştü.

Haber Giriş Tarihi: 07.11.2023 17:31
Haber Güncellenme Tarihi: 08.11.2023 09:56
Kaynak: Haber Merkezi
Kadınlar İsrail’i kınadı

Bayram BULUT

ADANA (İLKHABER)-  Dün akşam saatlerinde Adalet ve Kalkınma Parti Adana İl Başkanlığı önüne gelen Gökkuşağı Yardım ve Dayanışma Derneği üyeleri, burada basın açıklaması yaptı. Açıklamayı Dernek adına İrem Gürbüz okudu. Gürbüz,  Gazze’de soykırımının üzerinden bir ay geçtiğini söyledi. İsrail’i terör örgütü olarak lanse eden Gürbüz, “İsrail terör örgütü  sivil halkı, masum bebekleri, kadınları katletti. Bu dava artık insanlık onuru davası oldu. Gazze’deki çocuklar dahi tarihe unutulmayacak irade destanı yazdı” dedi.

Herkesin sadece kınama açıklamaları yaptıklarını vurgulayan Gürbüz, yapılan, eylemsiz kınamaları kınamak için bir arada olduklarını dile getirdi. Gürbüz, “Kudüs kırmızı çizgimizdir diyenler. Kudüs kırmızı kan gölü oldu.  Neredesiniz? İşgali mikrofonlarda , ekranlarda kınıyorlar. Hala niye harekete geçmediniz? Hiçbir anlaşmayı niye iptal etmediniz?” ifadelerini kullandı.

Katil İsrail’i de bu zalimlerin ağababalarını da çok iyi tanıyoruz. Onları Hiroşima  ve Nagazaki’de anne rahminde uyuyan  ceninleri parçalama  ahlaksızlığından tanıyoruz. Onları Afganistan’da yüz binlerce insanımızın şahadetinde gördük. Bunları Bağdat’ta camilerimizi  sabah ve bayram namazlarında bombalarken  gördük.  ABD Bakanı Anton Blinken’in ülkemize gelmesini kabul etmiyoruz. O sadece bir bakan mı? ‘Hem bakan hem Yahudi olarak geliyorum’ dediği halde ülkemizin topraklarına ayak basmasına vesile olanları kınıyoruz. Ve o zalimi ülkemizde istemiyoruz” diye konuştu.

Açıklamanın ardından dernek üyeleri Ak Parti İl binasına çıkarak parti yöneticileri ile görüştü. Parti önünde kalan grup ise oturma eylemi yaparak bekleyişlerini sürdürdü. Parti yöneticileri ile görüşmenin ardından dernek üyesi kadınlar parti önünden ayrıldı. 

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.