TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kahramanmaraş'ın kurtuluşunun 104. yıl dönümü coşkuyla kutlandı

Kahramanmaraş'ın kurtuluşunun 104. yıl dönümü Valilik Meydanı'nda gerçekleştirilen törenle kutlandı! Törende, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar da yer aldı.

Haber Giriş Tarihi: 12.02.2024 14:33
Haber Güncellenme Tarihi: 12.02.2024 14:37
Kaynak: Haber Merkezi
Kahramanmaraş'ın kurtuluşunun 104. yıl dönümü coşkuyla kutlandı

Kahramanmaraş'ın tarihi kalesinden yapılan top atışlarıyla başlayan etkinlikler, Valilik Meydanı'nda gerçekleştirilen törenle devam etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından, kentin kurtuluşu ve yeniden inşası konulu kısa film gösterimiyle anlam dolu bir atmosfer oluşturuldu.

kahramanmaraşın kurtuluşu

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'ın da katıldığı törende konuşan Tatar, KKTC'nin Türk milletinin ayrılmaz bir parçası olduğunu vurguladı. Ayrıca, Kıbrıs Türk halkının yaşadığı acıları yürekten paylaşarak, Kahramanmaraşlıların destansı mücadelesini ve Sütçü İmam'ın kahramanlığını övgüyle anlattı.

kahramanmaraş

Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer, şehrin milli mücadelenin başladığı ve istiklal meşalesinin yakıldığı yer olduğunu belirterek, bu kutsal mirası yaşatmanın önemine değindi.

Etkinlikte, öğrencilerin şiir okumasının yanı sıra, "Kurtuluş Destanı" adlı tiyatro oyunu sahnelendi. Geleneksel davul-zurna gösterisi yapan Abdal Halil Ağa'nın torunları ise bu yıl duygusal bir karar alarak gösteri yapmayı reddetti ve 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybedenleri anarak sahneden ayrıldı.

Kahramanmaraş'ın kurtuluşunun 104. yıl dönümü

Tören, Jandarma Genel Komutanlığı'nın tüfekli gösterisi ve geçit töreniyle son buldu.

Kahramanmaraş'ın kurtuluşunun 104. yıl dönümü kutlamalarına, Kahramanmaraş milletvekilleri ve vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi.

Kahramanmaraş'ın kurtuluşunun 104. yıl dönümü

Fotoğraflar: AA

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.